Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek na sicilský způsob

Tento lehký zeleninový oběd inspirovaný sicilskou kuchyní připravíme snadno během chvilky. Pokrm z lilku a rajčat s olivami ochutíme oreganem a umeoctem a podáváme nejlépe s celozrnným kuskusem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie844 kJ /
202 kcal
Bílkoviny3,14 g
Tuky11,80 g
Vláknina8,57 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 391 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy18,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oba konce lilku seřízneme, omyjeme ho, osušíme a nakájíme na větší kostky. Ty pak osmahneme dozlatova na lžíci oleje na pánvi. Lilek osolíme a přidáme k němu oregano. Krok 2: Česnek, oloupanou cibuli i petrželku nasekáme nadrobno a přidáme je k lilku. Krátce osmahneme a pak do pánve přidáme kapary, přepůlené olivy a umeocet. Krok 3: Nakonec vhodíme na kostičky nakrájená rajčata a vše necháme za občasného promíchání prohřát asi 10 minut, dokud lilek a rajčata nezměknou. Podle chuti lilek dochutíme solí a pepřem. Krok 4: Podáváme ideálně s celozrnným kuskusem. 

TIP: Další recepty s lilkem

Zveřejněno 8. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek na sicilský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZE29

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek na sicilský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZE29

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej, lilek, sůl, pepř mletý, koření oregáno, česnek, cibule červená, rajče, kapary, olivy zelené, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu