Roláda z mletého masa plněná špenátem
Masové rolády mají u nás dlouholetou tradici. Jsou podávány jako hlavní chod, ale také jako studené pohoštění. Stejně tak můžete připravit a servírovat tuto masovou roládu plněnou sýrem, špenátem a obalenou v plátcích slaniny.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 485 kJ / 1 072 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,40 g |
Tuky | 32,20 g |
Vláknina | 7,82 g |
Cholesterol | 560 mg |
Sodík | 4,64 g |
Sůl | 11,21 g |
Sacharidy | 35,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C. Ve velké míse smícháme mleté maso, vejce, na kostičky nakrájený rohlík navlhčený mlékem, sůl, pepř a česnek. Mícháme ručně, důkladně, dokud se vše dobře nespojí.
Krok 2: Poté směs dáme na potravinářskou fólii a rovnoměrně rozprostřeme. Na maso položíme šunku, sýr, spařený a okapaný špenát a pomocí fólie zformujeme váleček.
Krok 3: Na podložku s alobalem položíme plátky slaniny vedle sebe tak, aby se mírně překrývaly. Na ně přeložíme váleček masa (bez fólie) a slaninou jej celý obalíme.
Krok 4: Zabalíme do alobalu a pečeme po dobu 25 minut. Zvýšíme teplotu na 220 °C. Odstraníme alobal a dopečeme dalších 20 minut, dokud slanina nebude zlatohnědá.
Krok 5: Necháme mírně vychladnout, nakrájíme a podáváme s bramborami a salátem, s knedlíkem a špenátem nebo jako studené pohoštění s pečivem a zeleninou.
Zveřejněno 6. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda z mletého masa plněná špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx2AG
Moje poznámka
Roláda z mletého masa plněná špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx2AG
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 27 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 3 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 23 minutami
Plněné ořechy
Handour před 34 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 59 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Suroviny:
maso,
vejce,
rohlík,
mléko,
sůl,
pepř,
česnek granulovaný,
šunka,
sýr,
špenát,
slanina
Komentáře (5)