Quiche s cuketou a rajčaty
Francouzský slaný koláč chutná skvěle teplý i studený a dobře zasytí. Hodí se i jako svačina na cesty. Základem je křehké těsto, které můžeme naplnit na mnoho způsobů. Tentokrát zvolíme smetanovou náplň s rajčátky a cuketou.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 401 kJ / 4 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,03 g |
Tuky | 360,88 g |
Vláknina | 5,52 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 4,90 g |
Sůl | 12,13 g |
Sacharidy | 129,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse rychle prsty zpracujeme mouku a máslo tak, aby vznikly lupínky ve velikosti ovesných vloček, je důležité těsto nepřepracovat. Posolíme, pocukrujeme, přidáme vodu a vývar tak, aby vznikla hladká lesklá koule. Zabalíme ji do fólie a dáme na chvilku odpočinout do ledničky. Kdo spěchá, může těsto použít ihned.
Krok 2: Rozehřejeme troubu na 190 °C. Těsto rozválíme na plát a vložíme do máslem vymazané formy na koláč. Dno propícháme vidličkou, a pokud chceme, aby se korpus nenafoukl, vyložíme ho pečicím papírem, na který nasypeme fazole nebo čočku. Dáme na 10 minut předpéct do trouby.
Krok 3: Připravíme náplň. Ve větší míse smícháme vejce, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek. Slaninu nakrájenou na plátky nebo na kostičky orestujeme na pánvi. Ihned ji rozložíme na koláč a zalijeme vaječnou směsí se sýrem, který není třeba strouhat příliš najemno, stačí na kostičky.
Krok 4: Navrch naskládáme nakrájená cherry rajčátka a na kousky pokrájené či nastrouhané cukety. Dáme znovu do trouby na asi 35 minut.
Krok 5: Quiche je hotový, když náplň přestane být tekutá. Nepečeme ho však zbytečně dlouho, aby zůstal šťavnatý.
Zveřejněno 13. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Quiche s cuketou a rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr6zR
Moje poznámka
Quiche s cuketou a rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr6zR
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 54 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
voda,
vývar zeleninový,
sůl,
cukr,
vejce,
smetana,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
slanina anglická,
sýr gouda,
rajče cherry,
cuketa,
máslo
Komentáře