Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s lilkem a ricottou

Toto lehké jídlo je ideální do horkých dnů, kdy nechceme stát dlouho u plotny. Těstoviny promíchané s pečeným lilkem, česnekem a ricottou stačí ochutit čerstvou i sušenou bazalkou a můžeme podávat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 238 kJ /
1 491 kcal
Bílkoviny51,40 g
Tuky52,04 g
Vláknina26,40 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 168 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy198,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 250 °C na program Gril. Lilek omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kousky. V zapékací míse ho pokapeme olivovým olejem. Krok 2: Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Směs řádně promícháme a dáme do vyhřáté trouby na 25 minut, občas promícháme. Krok 3: Mezitím uvaříme těstoviny. Krok 4: Do uvařených a scezených těstovin přesuneme všechen opečený lilek, vmícháme ricottu a bazalku. Pokud je třeba, můžeme ještě trochu prohřát.

TIP: Další recepty s lilkem

Zveřejněno 13. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s lilkem a ricottou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYZLp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s lilkem a ricottou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYZLp

Marie

Suroviny:
těstoviny, lilek, sýr ricotta, olej olivový, česnek, bazalka čerstvá, sušená bazalka, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu