Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sterilovaný okurkový salát

Tento osvěžující salát se připravuje z nastrouhaných čerstvých okurek a zalitých sladkokyselým nálevem. Ideální volba pro milovníky klasických chutí a domácích zavařenin, která přináší chuť léta na váš stůl po celý rok.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

limosek

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby odstátí

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby odstátí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 240 kJ /
1 969 kcal
Bílkoviny39,43 g
Tuky5,09 g
Vláknina82,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16,48 g
Sůl40,00 g
Sacharidy418,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Okurky očistíme, velké oloupeme a nastrouháme nahrubo. Necháme 2-3 hodinky stát. Slijeme vodu co pustí okurky a vylejeme ji. Krok 2: Vodu, ocet, sůl a cukr, promícháme a necháme přejít varem. Odstavíme z plotny a necháme trošku vychladit. Krok 3: Nálev přidáme do nastrouhaných a vody zbavených okurek, promícháme a plníme do čistých menších sklenic. Zavíčkujeme. Krok 4: Sterilujeme při teplotě 80 °C po dobu 15-ti minut. Sklenice vyndáme a necháme do druhého dne zchladit.

TIP: Přerostlé okurky nakládačky - připravte si americké okurky nebo salát

Zveřejněno 13. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilovaný okurkový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEMrK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilovaný okurkový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEMrK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes: když je hodně přerostlých okurek může se hodit recept, já dělávám řezy:-K

Suroviny:
okurka čerstvá, voda, ocet, sůl, cukr krystal, cibule, kopr

Přidat fotografie receptu