Čokoládová povidla
Tato lahodná povidla spojují skvělou chuť švestek, kakaa a hořké čokolády. Využijeme je při pečení do moučníků, na potření palačinek či lívanců, nebo jako alternativu oříškových pomazánek.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 152 kJ / 2 905 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 15,50 g |
Vláknina | 41,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 650,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky omyjeme, zbavíme pecek. Očištěné švestky nakrájíme na menší kousky a dáme do hrnce vařit.
Krok 2: Pokud se ze začátku švestky trochu přichycují, podlijeme je zhruba jedním panákem vody. Vody nepřidáváme velké množství, povidla by pak měla hodně řídkou strukturu.
Krok 3: Jakmile jsou švestky měkké, rozmixujeme je. Přidáme cukr a necháme jej ve švestkovém pyré úplně rozpustit.
Krok 4: Do pyré zamícháme na malé kousky nakrájenou čokoládu spolu s kakaem. Směs chvíli promícháváme, tak aby se teplem vše spojilo.
Krok 5: Hotová povidla plníme velmi horká do předem očištěných a vyvařených sklenic. Pokud by při plnění došlo k pošpinění skleniček či hrdla uzávěru, ihned je otřeme. Před zavíčkováním tedy pořádně očistíme zavařovací sklenici a pevně utáhneme.
Krok 6: Obrátíme víčkem dolů a necháme je tak, dokud úplně nevychladnou. Víčko by se mělo krásně chytnout a nemělo by docházet k tomu, že se povidla budou kazit.
Krok 7: Pokud však chceme mít 100% jistotu, že jsou povidla zcela bezpečně uchována, zavaříme na 15 minut a necháme vychladnout.
Krok 8: Skladujeme v chladu a stinném prostředí. Po otevření uchováváme v lednici.
Zveřejněno 14. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládová povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yWVB
Moje poznámka
Čokoládová povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yWVB
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 44 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
švestky,
kakao,
cukr krystal
Komentáře