Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohovo-hruškový koláč

Čerstvé hrušky jsou osvěžující a hlavně snadno dostupné. Pár takto natrhaných hrušek můžete zužitkovat třeba na skvělý koláč. Jemné máslové těsto doplní tvarohová náplň řízlá trochou rumu a vrstva osvěžujících hrušek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pavlazubata

Snadný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 55 min včetně doby odležení těsta

115 min (60 min příprava + 55 min tepelná úprava, včetně doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 592 kJ /
3 488 kcal
Bílkoviny103,63 g
Tuky152,88 g
Vláknina20,70 g
Cholesterol 1,18 g
Sodík 517 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy393,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Do mísy vsypeme mouku, cukr, vodu, máslo a vejce. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 30 minut odležet v lednici. Krok 2: Kulatou dortovou formu vysteleme papírem na pečení a její okraje vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu zapneme na 180 °C. Krok 3: Odleželé těsto vyválíme na plát, vložíme jej do přichystané formy a vytvarujeme na 2-3 cm vysoké okraje. Pečeme 15 minut v troubě na 180 °C. Krok 4: Náplň: Tvarohy vložíme do mísy, přidáme cukr, vajíčka, rum, vanilkový cukr. Dobře promícháme, v případě potřeby zahuštění můžeme přidat lžíci škrobu. Náplň naneseme na předpečený korpus. Krok 5: Hrušky očistíme, nakrájíme na kousky a poklademe je na tvarohovou vrstvu. Koláč vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme přibližně 40 minut.

TIP: Jak očistit hrušky

Zveřejněno 14. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohovo-hruškový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5z6R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohovo-hruškový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5z6R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, voda, tvaroh měkký, cukr vanilkový, cukr moučkový, vejce, rum, škrob, hruška

Přidat fotografie receptu