Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonéza z vajíček natvrdo

Majonéza patří mezi nejoblíbenější studené omáčky snad po celém světe. Tradičně se připravuje z čerstvých vajíček, nicméně, v tomto receptu najdete návod, jak ji připravit z vajíček vařených natvrdo. Tak neváhejte a vyzkoušejte!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 18 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 8 min

18 min (10 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 512 kJ /
600 kcal
Bílkoviny26,04 g
Tuky54,03 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 299 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy2,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout a oloupeme. Krok 2: Vejce vložíme do mixéru, přidáme sůl, olivový olej, horkou vodu, ocet a podle chuti můžeme i přicukrovat. Krok 3: Vše společně mixujeme do hladké majonézové konzistence, asi 2-3 minuty. Ihned podáváme nebo uskladníme v lednici, kde vydrží i delší dobu.

Zveřejněno 28. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majonéza z vajíček natvrdo

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9PW4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majonéza z vajíček natvrdo

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9PW4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes::yes: Zkoušela jsem podle stejného receptu kdysi vystřiženého z časopisu a je moc dobrá.:-K

Suroviny:
vejce, sůl, olej olivový, voda, ocet, cukr

Přidat fotografie receptu