Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 377 kJ / 2 002 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,75 g |
Tuky | 47,32 g |
Vláknina | 15,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 331,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozdrobené droždí rozmícháme spolu s cukrem v 50 ml vlažné vody a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Trvá to asi 15 minut.
Krok 2: V míse promícháme mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přiléváme asi 200-250 ml vlažné vody a propracováváme, až vznikne soudržné těsto.
Krok 3: Těsto přemístíme na pomoučený vál a důkladně ho prohněteme, aby bylo hladké, pružné a nelepilo se.
Krok 4: Vytvoříme bochánek, poprášíme ho moukou a přikryjeme čistou utěrkou. Necháme kynout hodinu až hodinu a půl, aby zdvojnásobilo objem.
Krok 5: Těsto rozdělíme na 6 dílů. Na pomoučeném válu pak každý rozválíme, případně vytvarujeme rukama na tenkou placku. Pomocí válečku přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 6: Vytvarujeme zvýšený okraj a těsto rychle poklademe zvolenými surovinami.
Krok 7: V troubě pečeme na 220-250 °C po dobu 10-15 minut. V horkovzdušné fritéze pečeme na
150-180 °C po dobu 8-14 minut. Krok 8: Po upečení pizzu sundáme z plechu a necháme 5 minut zchladnout. Pizzu rozkrájíme a můžeme servírovat.
150-180 °C po dobu 8-14 minut. Krok 8: Po upečení pizzu sundáme z plechu a necháme 5 minut zchladnout. Pizzu rozkrájíme a můžeme servírovat.
Zveřejněno 15. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí těsto na pizzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYWn
Moje poznámka
Domácí těsto na pizzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYWn
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 9 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 10 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 12 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 3 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 3 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 6 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 8 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 8 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 8 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 9 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 10 hodinami
Suroviny:
droždí čerstvé,
cukr krupice,
mouka hladká,
olej slunečnicový,
sůl,
voda
Komentáře