Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 377 kJ / 2 002 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,75 g |
Tuky | 47,32 g |
Vláknina | 15,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 331,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozdrobené droždí rozmícháme spolu s cukrem v 50 ml vlažné vody a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Trvá to asi 15 minut.
Krok 2: V míse promícháme mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přiléváme asi 200-250 ml vlažné vody a propracováváme, až vznikne soudržné těsto.
Krok 3: Těsto přemístíme na pomoučený vál a důkladně ho prohněteme, aby bylo hladké, pružné a nelepilo se.
Krok 4: Vytvoříme bochánek, poprášíme ho moukou a přikryjeme čistou utěrkou. Necháme kynout hodinu až hodinu a půl, aby zdvojnásobilo objem.
Krok 5: Těsto rozdělíme na 6 dílů. Na pomoučeném válu pak každý rozválíme, případně vytvarujeme rukama na tenkou placku. Pomocí válečku přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 6: Vytvarujeme zvýšený okraj a těsto rychle poklademe zvolenými surovinami.
Krok 7: V troubě pečeme na 220-250 °C po dobu 10-15 minut. V horkovzdušné fritéze pečeme na
150-180 °C po dobu 8-14 minut. Krok 8: Po upečení pizzu sundáme z plechu a necháme 5 minut zchladnout. Pizzu rozkrájíme a můžeme servírovat.
150-180 °C po dobu 8-14 minut. Krok 8: Po upečení pizzu sundáme z plechu a necháme 5 minut zchladnout. Pizzu rozkrájíme a můžeme servírovat.
Zveřejněno 15. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí těsto na pizzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYWn
Moje poznámka
Domácí těsto na pizzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYWn
Nejnovější recepty
Krémová květáková polévka se smetanou, sytá a lehce pikantní
Přidáno před 2 hodinami
Zapékané těstoviny se špenátem podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z mangoldu s cizrnou
Přidáno před 3 hodinami
Jarní nákyp s hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 22 hodinami
Linecký talíř
Přidáno 6. 4. 2025 12:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 45 minutami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Hana84 před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
nelinka62 před 2 hodinami
Kroupová polévka s houbami
Gregusa před 3 hodinami
Bramborová polévka s medvědím česnekem
trdlo před 4 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
trdlo před 4 hodinami
Krtkův dort na plechu
gabikka před 6 hodinami
Jablečná bábovka
Dagemar před 7 hodinami
Salát z červené řepy
Radka61 před 7 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
milunek před 9 hodinami
Suroviny:
droždí čerstvé,
cukr krupice,
mouka hladká,
olej slunečnicový,
sůl,
voda
Komentáře