Mátová zmrzlina s čokoládou
Voňavá máta a hořká čokoláda tvoří osvědčenou kombinaci, která skvěle chutná i ve zmrzlině. Připravíme ji jednoduše i bez zmrzlinovače. Výborná zmrzlina přijde v horkých dnech vhod jako dobré osvěžení.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 876 kJ / 1 165 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,40 g |
Tuky | 49,60 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 108 mg |
Sodík | 228 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 156,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: V mléce rozmícháme cukry, přidáme omytou mátu a mléko přivedeme k varu.
Krok 2: Vypneme vařič a mátu necháme v horkém mléce louhovat asi 30 minut.
Krok 3: Pak mátové lístky částečně odstraníme, ponecháme jen malé množství, které rozmixujeme. Přilijeme smetanu a vše vložíme do mrazáku.
Krok 4: Směs čas od času - nejlépe každých 30 minut - promícháváme vidličkou.
Krok 5: Jakmile začne tuhnout, vsypeme nasekanou čokoládu a rozmícháme.
Krok 6: Zmrzlinu necháme ztuhnout do takové konzistence, abychom mohli snadno nabírat kopečky.
Zveřejněno 19. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mátová zmrzlina s čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkljr
Moje poznámka
Mátová zmrzlina s čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkljr
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Suroviny:
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mléko,
máta,
smetana,
čokoláda hořká
Komentáře