Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mátová zmrzlina s čokoládou

Voňavá máta a hořká čokoláda tvoří osvědčenou kombinaci, která skvěle chutná i ve zmrzlině. Připravíme ji jednoduše i bez zmrzlinovače. Výborná zmrzlina přijde v horkých dnech vhod jako dobré osvěžení.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby louhování a mražení

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby louhování a mražení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 876 kJ /
1 165 kcal
Bílkoviny20,40 g
Tuky49,60 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 108 mg
Sodík 228 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy156,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V mléce rozmícháme cukry, přidáme omytou mátu a mléko přivedeme k varu. Krok 2: Vypneme vařič a mátu necháme v horkém mléce louhovat asi 30 minut. Krok 3: Pak mátové lístky částečně odstraníme, ponecháme jen malé množství, které rozmixujeme. Přilijeme smetanu a vše vložíme do mrazáku. Krok 4: Směs čas od času - nejlépe každých 30 minut - promícháváme vidličkou. Krok 5: Jakmile začne tuhnout, vsypeme nasekanou čokoládu a rozmícháme. Krok 6: Zmrzlinu necháme ztuhnout do takové konzistence, abychom mohli snadno nabírat kopečky.

Zveřejněno 19. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mátová zmrzlina s čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkljr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mátová zmrzlina s čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkljr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
cukr krupice, cukr vanilkový, mléko, máta, smetana, čokoláda hořká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu