Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pupek - flank steak na grilu

Flank steak je výborný kus masa s výraznou chutí a po správné úpravě je krásně šťavnatý. Před grilováním ho krátce marinujeme v jednoduché rozmarýnové marinádě. Podáváme ho s pečivem nebo salátem.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 699 kJ /
884 kcal
Bílkoviny126,58 g
Tuky37,43 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 425 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z rozmarýnu obereme jehličky a nasekáme je. Krok 2: Špalíčky z vyšší části pupku zbavíme blanek, potřeme je ze všech stran marinádou smíchanou z uvedených ingrediencí (bez soli) a dáme do uzavíratelné misky. Odložíme stranou na 5 minut. Krok 3: Rozehřejeme grilovací pánev, maso až těsně před tepelnou úpravou osolíme hrubou solí a ihned grilujeme na středním plameni cca 8 minut z každé strany. Otáčíme maso pouze jednou a ideální teplota uprostřed masa by měla být 50-55° C. Krok 4: Maso vyjmeme z pánve a necháme 10 minut odležet, aby při krájení nevytekla šťáva. Krájíme ostrým nožem přes vlákna pod úhlem 45 stupňů na tenké plátky a ihned podáváme. Výborně chutná ale i studené. Krok 5: Můžeme podávat s pečivem nebo na salátu, doplnit dipem nebo tatarskou omáčkou dle chuti.

TIP: Jakým chybám se vyhnout při přípravě steaků

Zveřejněno 17. 8. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Měla jsem větší kus hovězího pupku, odřízla jsem z vyšší části špalíky na grilování a ostatní nechala na jiný recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pupek - flank steak na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpnl8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pupek - flank steak na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpnl8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Gregusa: :-)Děkuji za komentář, je to opravdu málokdy asi si ho řezníci nechávají pro sebe a známé ale občas se poštěstí a pak jsou různé dobroty. :-K Přeji příjemný a hezký den :-K

Moc zajímavá úprava masa. :-K Flank steak je moje velmi oblíbená část krávy, <3 bohužel mi připadá, že současný hovězí dobytek je bez pupků, protože narazit u řezníka na hovězí pupek, je veliká vzácnost.8-(

Bayta: :-) moc děkuji :-K Krásný víkend :-K

Moc pěkné <3

Suroviny:
pupek hovězí, olej olivový extra virgin, ocet balsamiko, česnek, pepř čtyř barev, rozmarýn, sůl hrubá

Přidat fotografie receptu