Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pupek - flank steak na grilu

Flank steak je výborný kus masa s výraznou chutí a po správné úpravě je krásně šťavnatý. Před grilováním ho krátce marinujeme v jednoduché rozmarýnové marinádě. Podáváme ho s pečivem nebo salátem.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

17. 8. 2024 07:46

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 699 kJ / 884 kcal
Bílkoviny126,58 g
Tuky37,43 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 425 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,14 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Měla jsem větší kus hovězího pupku, odřízla jsem z vyšší části špalíky na grilování a ostatní nechala na jiný recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

20. 8. 2024 15:44

Gregusa: :-)Děkuji za komentář, je to opravdu málokdy asi si ho řezníci nechávají pro sebe a známé ale občas se poštěstí a pak jsou různé dobroty. :-K Přeji příjemný a hezký den :-K

Gregusa Gregusa

20. 8. 2024 14:31

Moc zajímavá úprava masa. :-K Flank steak je moje velmi oblíbená část krávy, <3 bohužel mi připadá, že současný hovězí dobytek je bez pupků, protože narazit u řezníka na hovězí pupek, je veliká vzácnost.8-(

Marie Svarcova Marie Svarcova

17. 8. 2024 11:38

Bayta: :-) moc děkuji :-K Krásný víkend :-K

Bayta (moderátorka)

17. 8. 2024 10:33

Moc pěkné <3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: pupek hovězí, olej olivový extra virgin, ocet balsamiko, česnek, pepř čtyř barev, rozmarýn, sůl hrubá

TopRecepty.cz

Hovězí pupek - flank steak na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpnl8