Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indický naan s česnekem

Jednoduché nekynuté chlebové placky naan jsou ideální přílohou k indickým pokrmům. Placky jsou pěkně nadýchané a dobře ochucené česnekem. Můžeme je připravit i plněné, například sýrem nebo bylinkovou pastou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eevous Eevous

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 5 min

10 min (5 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 038 kJ /
965 kcal
Bílkoviny40,37 g
Tuky10,64 g
Vláknina33,60 g
Cholesterol 21 mg
Sodík 499 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy171,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme jogurt s moukou a se solí a přidáme prolisované stroužky česneku. Krok 2: Rukama vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 5 částí. Krok 3: Každou část vyválíme do tenké placky a smažíme na rozpálené pánvi na másle, dokud se nezačnou tvořit tmavé flíčky.

TIP: Jak připravit indický chléb naan

Zveřejněno 18. 8. 2024

Poznámka autorky Eevous

Placky můžeme naplnit sýrem či česnekovou nebo bylinkovou pastou, zabalíme a smažíme z obou stran na másle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indický naan s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEMYp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indický naan s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEMYp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: Také dělávám a nejraději mám jen čerstvé potřené máslem česnekovým nebo bylinkovým. Nesmažím je ale peču na suché pánvi, jedna strana se potře vodou. :-K

Pěkný recept. :-) Já je ještě většinou po usmažení potírám česnekovým máslem.

Suroviny:
jogurt řecký, mouka hladká, sůl, česnek, máslo

Přidat fotografie receptu