Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okurka s bylinkovou náplní

V horkých letních dnech přijdou vhod lehké zeleninové večeře, připravené ideálně ze zeleniny, kterou si sami vypěstujeme. Okurku plněnou svěží pomazánkou z Lučiny a bylinek si vychutnáme s opečenými tousty.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 989 kJ /
1 192 kcal
Bílkoviny34,29 g
Tuky76,53 g
Vláknina5,60 g
Cholesterol 187 mg
Sodík 1,76 g
Sůl4,27 g
Sacharidy88,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme Lučinu. Bylinky opláchneme a zbylou vodu otřepeme. Poté nasekáme petrželku s bazalkou na co nejmenší kousky. K Lučině přidáme bylinky, vinný ocet a směs dle potřeby dochutíme moučkovým cukrem, solí a pepřem. Krok 2: Okurku omyjeme, nakrájíme na špalíčky, které podélně přepůlíme. Pomocí malé kávové lžičky vydlabeme jadérka a naplníme pomazánkou. Takto připravené okurky můžeme uchovat v lednici po dobu asi 6 hodin. Krok 3: Toasty opečeme dokřupava na suché pánvi a podáváme s plněnými okurkami.

TIP: Další tipy na letní večeře

Zveřejněno 20. 8. 2024

Poznámka autora poslirecept

Do Lučiny můžeme přidat jakoukoliv zeleninu, je výborná i s nadrobno nasekanou šunkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okurka s bylinkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkYq6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okurka s bylinkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkYq6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
okurka salátová, lučina, petrželka, bazalka čerstvá, ocet vinný, cukr moučkový, sůl, pepř, chléb toustový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu