Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná pečená batáta

Batáty jsou brambory, které mají netradiční nasládlou chuť, a tak se dají použít ke slaným i sladkým pokrmům. Připravte si tuto jednoduchou verzi batáty propečené doměkka a naplněné ricottovou směsí s tuňákem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie105 kJ /
25 kcal
Bílkoviny0,23 g
Tuky1,50 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy1,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Batátu pečlivě omyjeme, vydrhneme a osušíme. Poté ji mašlovačkou potřeme olivovým olejem, dáme na plech nebo do zapékací misky vyložené pečicím papírem. Takto nachystanou batátu upečeme v troubě vyhřáté na 220 °C doměkka. Hotová bude jakmile do ní půjde lehce zapíchnout vidlička. Krok 2: Mezitím, co se batáta peče, připravíme náplň. Ricottu promícháme s okapaným tuňákem, ajvarem, nasekanou pažitkou a dochutíme solí, pepřem a oblíbeným kořením na pomazánku. Krok 3: Upečenou batátu podélně nařízneme přibližně do poloviny tak, abychom ji rozevřeli, ale neprořízli celou. Podle chuti lehce osolíme, naplníme ricottovou směsí a dozdobíme mikrovýhonky. Ihned podáváme, ideálně se zeleninovým salátem.

TIP: Ricotta a její využití v kuchyni

Zveřejněno 20. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná pečená batáta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx2p3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná pečená batáta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx2p3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
batáty, olej olivový, sůl, pepř mletý, pomazánka, sýr ricotta, ajvar, tuňák, pažitka, slunečnice loupaná

Přidat fotografie receptu