Plněná pečená batáta
Batáty jsou brambory, které mají netradiční nasládlou chuť, a tak se dají použít ke slaným i sladkým pokrmům. Připravte si tuto jednoduchou verzi batáty propečené doměkka a naplněné ricottovou směsí s tuňákem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 105 kJ / 25 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,23 g |
Tuky | 1,50 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 1,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Batátu pečlivě omyjeme, vydrhneme a osušíme. Poté ji mašlovačkou potřeme olivovým olejem, dáme na plech nebo do zapékací misky vyložené pečicím papírem. Takto nachystanou batátu upečeme v troubě vyhřáté na 220 °C doměkka. Hotová bude jakmile do ní půjde lehce zapíchnout vidlička.
Krok 2: Mezitím, co se batáta peče, připravíme náplň. Ricottu promícháme s okapaným tuňákem, ajvarem, nasekanou pažitkou a dochutíme solí, pepřem a oblíbeným kořením na pomazánku.
Krok 3: Upečenou batátu podélně nařízneme přibližně do poloviny tak, abychom ji rozevřeli, ale neprořízli celou. Podle chuti lehce osolíme, naplníme ricottovou směsí a dozdobíme mikrovýhonky. Ihned podáváme, ideálně se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 20. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná pečená batáta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx2p3
Moje poznámka
Plněná pečená batáta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx2p3
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 9 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 33 minutami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 4 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 5 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 6 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 7 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 7 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 7 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 7 hodinami
Suroviny:
batáty,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
pomazánka,
sýr ricotta,
ajvar,
tuňák,
pažitka,
slunečnice loupaná
Komentáře