Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékaný patison

Patison můžeme díky jeho neutrální chuti využít ve spoustě receptů. Skvělý je například zapékaný spolu s rajčaty a česnekem. Dodáme mu chuť bylinkami, zalijeme vejci a posypeme sýrem, který se během pečení rozteče a zezlátne.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 026 kJ /
1 201 kcal
Bílkoviny61,48 g
Tuky89,86 g
Vláknina8,74 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 1,42 g
Sůl3,34 g
Sacharidy34,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Patison oloupeme a nakrájíme na plátky. Ty rozpůlíme, osolíme, okořeníme a dozlatova osmažíme na pánvi. Krok 2: Rajčata mezitím spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme a prolisujeme stroužky česneku. Pak nastrouháme sýr. Krok 3: Do zapékací misky klademe ve vrstvách patison, rajčata s trochou česneku a sýr.  To opakujeme, na závěr pak vše zalijeme rozmíchanými osolenými vejci a posypeme zbylým sýrem. Krok 4: Nakonec zapečeme v troubě dozlatova. Vejce při zapékání ztuhnou a sýr se rozteče.

TIP: Co dalšího připravit z patisonu

Zveřejněno 21. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaný patison

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADmXB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaný patison

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADmXB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
patizon, sůl, tymián, bazalka čerstvá, olej, rajče, česnek, sýr tvrdý, vejce

Přidat fotografie receptu