Zapékaný patison
Patison můžeme díky jeho neutrální chuti využít ve spoustě receptů. Skvělý je například zapékaný spolu s rajčaty a česnekem. Dodáme mu chuť bylinkami, zalijeme vejci a posypeme sýrem, který se během pečení rozteče a zezlátne.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 026 kJ / 1 201 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,48 g |
Tuky | 89,86 g |
Vláknina | 8,74 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 1,42 g |
Sůl | 3,34 g |
Sacharidy | 34,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patison oloupeme a nakrájíme na plátky. Ty rozpůlíme, osolíme, okořeníme a dozlatova osmažíme na pánvi.
Krok 2: Rajčata mezitím spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme a prolisujeme stroužky česneku. Pak nastrouháme sýr.
Krok 3: Do zapékací misky klademe ve vrstvách patison, rajčata s trochou česneku a sýr. To opakujeme, na závěr pak vše zalijeme rozmíchanými osolenými vejci a posypeme zbylým sýrem.
Krok 4: Nakonec zapečeme v troubě dozlatova. Vejce při zapékání ztuhnou a sýr se rozteče.
Zveřejněno 21. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékaný patison
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADmXB
Moje poznámka
Zapékaný patison
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADmXB
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 2 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 5 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 2 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 6 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 6 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 8 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 9 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 9 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 11 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Suroviny:
patizon,
sůl,
tymián,
bazalka čerstvá,
olej,
rajče,
česnek,
sýr tvrdý,
vejce
Komentáře