Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šunkové carpaccio

Carpaccio je oblíbený italský pokrm. Kromě klasické verze z hovězího masa můžeme vyzkoušet i tuto variantu, kterou připravíme z parmské šunky a podáváme s plátky žlutého melounu a sladkou melounovo-mangovou salsou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 853 kJ /
682 kcal
Bílkoviny51,20 g
Tuky46,90 g
Vláknina1,00 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 8,01 g
Sůl20,00 g
Sacharidy13,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žlutý meloun podélně rozřízneme, odkrojíme čtyři plátky a ze zbytku vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na drobné kostičky. Krok 2: Zralé mango rozpůlíme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme rovněž na drobné kostičky. Ovoce dáme do misky, přilijeme citronovou šťávu a olivový olej, přidáme nasekaný koriandr, podle chuti osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Krok 3: Lístky rukoly opláchneme a vodu otřepeme. Krok 4: Parmskou šunku upravíme na dezertní talířky, poté přidáme dílky žlutého melounu a nakonec melounovo-mangovou salsu. Krok 5: Zdobíme lístky rukoly.

TIP: Jak se jí žlutý meloun

Zveřejněno 23. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šunkové carpaccio

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYZGg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šunkové carpaccio

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYZGg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
meloun, mango, šťáva citronová, olej olivový, koriandr, sůl, pepř mletý, rukola, šunka parmská

Přidat fotografie receptu