Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák zapečený v mletém mase na bramborách

Díky jemné chuti můžeme květák připravovat na mnoho způsobů. Tentokrát ho připravíme netradičně. Ukryjeme ho pod vrstvu mletého masa, plátkového sýra a vše zakončíme slaninovým kabátkem, který zapečeme dokřupava.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zdenkapolanska

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 80 min

90 min (10 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 836 kJ /
3 307 kcal
Bílkoviny145,71 g
Tuky281,25 g
Vláknina7,85 g
Cholesterol 759 mg
Sodík 5,74 g
Sůl14,01 g
Sacharidy46,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák uvaříme ve vývaru doměkka. Poté necháme vychladnout. Krok 2: Plátky slaniny rozložíme na plech vyložený pečicím papírem do kruhu a doprostřed položíme vychladlý květák. Krok 3: Mleté maso promícháme s oloupanou a nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, vejcem, strouhankou, mlékem, solí a pepřem. Krok 4: Směsí obalíme celý květák a uhladíme. Pak květák obalíme plátky sýra. Nakonec ho ještě zabalíme do slaniny. Krok 5: Brambory nakrájíme na silnější plátky, posypeme kmínem, solí, pokapeme olejem a rozprostřeme kolem květáku. Krok 6: Květák přikryjeme alobalem a pečeme asi 40 minut při 180 °C, pak alobal sundáme a dopečeme dokřupava.

TIP: Další oblíbené recepty z květáku

Zveřejněno 23. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák zapečený v mletém mase na bramborách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNYGz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák zapečený v mletém mase na bramborách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNYGz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, maso mleté, cibule, vývar zeleninový, česnek, strouhanka, mléko, vejce, sůl, pepř mletý, slanina, sýr plátkový, brambory, kmín drcený, olej

Přidat fotografie receptu