Skořicové šišky se švestkovým pyré
Česká kuchyně je jedinečná svými sladkými jídly, která podáváme jako hlavní chod. Mezi ně patří i tyto zajímavé skořicové šišky z vařené rýže. Podáváme je přelité lahodným švestkovým pyré.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 903 kJ / 2 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,58 g |
Tuky | 19,06 g |
Vláknina | 22,60 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 747 mg |
Sůl | 1,83 g |
Sacharidy | 420,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rýži propláchneme pod horkou vodou a vložíme do hrnce společně se skořicí, špetkou soli a asi 3 lžícemi cukru. Zalijeme mlékem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 15 minut.
Krok 2: Během této doby rýži často mícháme, protože se mléko téměř vyvaří, aby se nelepila na dno hrnce. Rýži odstavíme a necháme zchladnout.
Krok 3: Mezitím uvaříme švestky i se slupkou a 2 lžícemi cukru. Po uvaření a scezení je rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré.
Krok 4: Do zchladlé rýže zamícháme vejce, dle potřeby zahustíme krupičkou či necháme povolit mlékem a tvoříme větší šišky. Vaříme je v osolené vodě asi 10 minut.
Krok 5: Šišky podáváme přelité švestkovým pyré a posypané moučkovým cukrem.
Zveřejněno 23. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicové šišky se švestkovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LXL
Moje poznámka
Skořicové šišky se švestkovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LXL
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 4 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 6 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 7 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Čínské nudle s jidášovým uchem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
Továrna na Mozartovy koule zavřela: Nový majitel určí, zda se bude slavná cukrovinka ještě vyrábět a kde
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Neregistrovaný před 19 minutami
Dobroty z listového těsta
Neregistrovaný před 36 minutami
Pohanková kaše
Neregistrovaný před 1 hodinou
Pečená kachna v zelí
Neregistrovaný před 1 hodinou
Pekanová srdíčka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Co dům dal
Neregistrovaný před 1 hodinou
Salámový oběd na pekáč
Neregistrovaný před 1 hodinou
Levandulová zmrzlina s medem
Neregistrovaný před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 2 hodinami
Podzimní jablečník
Neregistrovaný před 2 hodinami
Suroviny:
rýže,
mléko polotučné,
vejce,
skořice celá,
švestky,
cukr krupice,
sůl
Komentáře (1)