Plněná sekaná pečeně
Šťavnatá sekaná v sobě skrývá mnoho dobrot - naplníme ji lilkem, paprikou a vařenými vejci. Díky náplni je sekaná na řezu pestrá a vypadá pěkně. Můžeme ji podávat teplou s bramborovou kaší, nebo zastudena s kouskem chleba.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 815 kJ / 2 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 213,55 g |
Tuky | 113,03 g |
Vláknina | 11,85 g |
Cholesterol | 1,53 g |
Sodík | 8,77 g |
Sůl | 21,21 g |
Sacharidy | 55,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek opláchneme, nakrájíme, osolíme, promícháme a odložíme. Dvě vejce uvaříme natvrdo, zbylá dáme stranou.
Krok 2: Plec i krk opláchneme, nakrájíme na kostky a spolu s cibulí, česnekem a rohlíkem namočeným v mléce umeleme.
Krok 3: Z lilku vymačkáme šťávu, vložíme jej do cedníku, dobře propláchneme a opět vymačkáme.
Krok 4: Do mísy s mletým masem přidáme zbylá syrová vejce, sladkou papriku a promícháme. Dochutíme solí, mletým pepřem a majoránkou. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájenou papriku, lilek a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Krok 5: Troubu včas vyhřejeme.
Krok 6: Na potravinářské fólii vytvoříme z hmoty placku ve tvaru obdélníku. Na ni naklademe plátky kladenské pečeně, šunky a půlky uvařených vajec. Pak sekanou zabalíme do fólie, vymačkáme vzduch, zformujeme do válečku a přendáme do pekáče.
Krok 7: Podlijeme vodou a povrch uhladíme rukou. Pekáč vložíme do trouby a pečeme asi 60 minut do zlatohněda. Občas přeléváme výpekem, případně doléváme vodu.
Zveřejněno 27. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná sekaná pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnAr
Moje poznámka
Plněná sekaná pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnAr
Nejnovější recepty
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 3 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 4 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 4 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 4 hodinami
Brokolicové nočky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krevety v kokosovém mléce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 4 minutami
Bramboráky
Neregistrovaný před 7 minutami
Úplně obyčejný chléb
Neregistrovaný před 10 minutami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Neregistrovaný před 16 minutami
Šneky z listového těsta
Neregistrovaný před 19 minutami
Domácí kmínový chleba
Neregistrovaný před 22 minutami
Buchtičky se šodó
Neregistrovaný před 25 minutami
Domácí kečup
JanZZ před 25 minutami
Zapečené jitrnice na zelí
Neregistrovaný před 27 minutami
Jemná buchta z remosky
Neregistrovaný před 29 minutami
Suroviny:
lilek,
sůl,
vejce,
cibule,
plec vepřová,
krk hovězí,
česnek,
rohlík,
mléko,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
majoránka,
pečeně kladenská,
šunka od kosti,
paprika čerstvá červená,
strouhanka
Komentáře