Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné švestkové knedlíky

Sladké knedlíky patří k oblíbeným tradičním pokrmům naší kuchyně. Můžeme je připravit z různých těst a náplní. V tomto receptu je základem bramborové těsto, do kterého zabalíme celou švestku i s peckou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 38 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 8 min

38 min (30 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 834 kJ /
2 589 kcal
Bílkoviny69,96 g
Tuky45,66 g
Vláknina31,10 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 157 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy459,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařené vlažné brambory oloupeme a nastrouháme najemno na vál nebo pracovní desku. K bramborám přidáme ostatní suroviny a rukama zpracujeme v hladké těsto. Krok 2: Z hotového těsta odtrháváme kousky, do kterých zabalujeme omyté, osušené švestky, včetně pecky. Krok 3: Hotové knedlíky vaříme v mírně osolené vodě 8-9 minut. Krok 4: Uvařené knedlíky podáváme posypané mletým mákem promíchaným s moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Zveřejněno 21. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné švestkové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBnvx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné švestkové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBnvx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
brambory, vejce, sůl, máslo, mouka polohrubá, švestky, mák mletý, cukr moučkový, máslo

Přidat fotografie receptu