Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené obalované lilkové střapce

Obalený smažený lilek je lahodná pochoutka, která kombinuje křupavý povrch s jemnou a šťavnatou dužinou lilku. Tento pokrm je ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod. Servíruje se s dipem podle chuti, například česnekovým, jogurtovým nebo se zeleninovým salátem.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

22. 8. 2024 09:43

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 882 kJ / 689 kcal
Bílkoviny38,69 g
Tuky55,22 g
Vláknina0,83 g
Cholesterol 846 mg
Sodík 1,04 g
Sůl2,48 g
Sacharidy8,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Určitě by stačil na 2 porce 1 lilek ale je to moc dobré a dá se jíst bez přílohy tak klidně celý na jednu porci. .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

23. 8. 2024 15:15

Hella: Děkuji za komentář.

Hella Hella (moderátorka)

23. 8. 2024 15:11

Zajímavý recept... nikdy jsem lilek nejedla, ale tohle musím zkusit!

Marie Svarcova Marie Svarcova

23. 8. 2024 08:02

magdalenka: :-) Moc děkuji za obsáhlý komentář, já ho solím a nechám vypotit pokaždé a dělám ho hodně často, ta voda když zkusíš je hnědá a hodně hořká tak to by tam všechno zůstalo. Dělám lilek na různé způsoby a vždy tak - osolit, vypotit, otřít. Odhadnout se to asi nedá jestli bude hořký ale podle mne jsou všechny. Jestli se musí nebo nemusí vařit to asi nutné není ale zkus to a poznáš. Když něco nevím tak zkusím a pak dělám jak mi vyhovuje, recept je jen příklad , určitě není nutné ho dodržovat přesně. Každý si přizpůsobí své chuti a tomu co vyhovuje. Zkus a dej vědět - díky a měj se moc hezky. :-K Krásný den.

magdalenka magdalenka

23. 8. 2024 07:30

Baklažán sa u nás konzumuje dosť často, aj vysmažený v klasickom trojobale. Nikdy však nedávam vypotiť nasolený alebo ho namáčať, horký je málokedy. Zatiaľ som pri kúpe neodhalila, kedy a ktorý kus bude horký...:-D pred smažením iba olúpem a kolieska baklažánu tesne pred obalením posolím, smažím zvolna.
Tento nápad so strapcom mi príde úžasný. Myslíš, že je nevyhnutné ho povariť pred smažením?
Pekný deň!

Marie Svarcova Marie Svarcova

22. 8. 2024 21:02

Bayta: :-) Moc děkuji, hlavně to bylo opravdu výborné. :-K Přeji příjemné zakončení večera.:-K

Bayta (moderátorka)

22. 8. 2024 20:56

Moc pěkný nápad, vypadá to opravdu zajímavě <3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: lilek, sůl, voda, strouhanka, olej, vejce, majonéza, paprika sušená uzená, paprika sušená sladká, chilli, česnek sušený, sůl, sýr nastrouhaný

TopRecepty.cz

Smažené obalované lilkové střapce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk8jL