Kuřecí polévka s brokolicovými taštičkami
Tato výborná polévka zahřeje i zasytí a díky pestrým barvám vypadá pěkně na talíři. Dobrý kuřecí vývar s kousky zeleniny opečenými na másle podáváme s taštičkami, které naplníme brokolicovou náplní.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 580 kJ / 4 441 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 233,14 g |
Tuky | 275,46 g |
Vláknina | 48,00 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 2,19 g |
Sůl | 5,22 g |
Sacharidy | 235,63 g |
Postup přípravy
Brokolici scedíme a vývar z ní dáme stranou. Krok 4: V pánvi rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a zpěníme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli. Přidáme nasekanou brokolici, osolíme, okořeníme mletým pepřem, špetkou muškátového květu a necháme vychladnout. Krok 5: Z mouky, vajec, soli a 2-3 lžic vody vypracujeme nudlové těsto. Rozválíme na placku a vykrájíme kolečka. Do středů rozdělíme brokolicovou náplň, přehneme a dobře přitiskneme. Krok 6: Ve velkém hrnci opečeme na lžíci másla nakrájenou polévkovou zeleninu. Podlijeme vývarem z masa a z brokolice. Přivedeme k varu a do mírně vroucí polévky zavaříme připravené taštičky. Vše společně vaříme 15-20 minut. Krok 7: Nakonec do polévky vložíme obrané maso, nasekanou petrželku a podáváme.
Zveřejněno 29. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí polévka s brokolicovými taštičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r2BP
Moje poznámka
Kuřecí polévka s brokolicovými taštičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r2BP
Nejnovější recepty
Duhová vosí hnízda
Přidáno před 8 hodinami
Karamelové oválky
Přidáno před 9 hodinami
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 15 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno 21. 12. 2024 11:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Margot kuličky voní kokosem, rumem a čokoládou. Toto nepečené cukroví si zkrátka zamilujete, a přitom je hotové za chvíli
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky na víně
Dogys před 26 minutami
Výborná fazolová polévka
spirikmichal.ostrava před 1 hodinou
Omáčka z hlívy ústřičné
Sahula před 3 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
MartinaDvorakova před 3 hodinami
Drožďová polévka
Lusssie před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 13 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 13 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 17 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 17 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 18 hodinami
Suroviny:
čtvrtky kuřecí,
mouka hrubá,
vejce,
slanina,
brokolice,
cibule,
polévková zelenina,
sůl,
pepř celý,
pepř mletý,
bobkový list,
koření nové koření,
květ muškátový,
máslo,
petrželka
Komentáře (1)