Rajčatové čatní s jablky
Bohatou úrodu rajčat využijeme při přípravě lahodného čatní se sladko-pikantní chutí a vůní po skořici a hřebíčku. Čatní se skvěle hodí na topinky, k sýrům nebo ke grilovanému či pečenému masu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 261 kJ / 1 019 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,46 g |
| Tuky | 4,16 g |
| Vláknina | 39,39 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,31 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 215,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata na povrchu nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, jablka nastrouháme.
Krok 2: Vše dáme do hrnce, přidáme ocet, sůl, koření, oloupaný a nadrobno nasekaný česnek a cukr. Vaříme do zhoustnutí.
Krok 3: Z čatní vyjmeme hřebíčky a rozmixujeme ho ponorným mixérem.
Krok 4: Opět přivedeme k varu a odstavíme. Plníme do čistých sklenic, otřeme jim hrdla a pevně uzavřeme. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Krok 5: Uchováváme v chladu, nebo je možné čatní sterilovat asi 20 minut při 80 °C.
Zveřejněno 30. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatové čatní s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRoKx
Moje poznámka
Rajčatové čatní s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRoKx
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 11 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 12 hodinami
Suroviny:
rajče,
cibule,
jablko,
ocet,
sůl,
koření hřebíček,
skořice mletá,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
česnek,
cukr krupice
Komentáře (2)