Chapadla chobotnice na česneku a citrusech
Chapadla z chobotnice tradičně na našem jídelníčku nenajdeme, ale pokud máte rádi mořské plody, jistě vám alespoň u moře neuniknou. Chapadla stačí podusit, aby pustila šťávu a pak je zlehka orestovat. S citrusy budou osvěžující pochutinou.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 241 kJ / 536 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,07 g |
Tuky | 17,40 g |
Vláknina | 4,03 g |
Cholesterol | 782 mg |
Sodík | 374 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 18,43 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chapadla jsou prodávána v balení podle normy po 460 g, což je přibližně 1 libra.
Tepelnou úpravou zůstane asi 1/3 celkové hmotnosti takže získáme 1 porci nebo 2 menší na ochutnání. Dušení by mělo trvat cca 30 minut na 500 g hmotnosti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Šťavnatá jablíčka s krustou
Přidáno před 1 hodinou
Krabí salát s cuketou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek se žampiony, kukuřicí a fazolkami
Přidáno před 11 hodinami
Tvarohový dip k zelenině i masu
Přidáno 18. 9. 2024 12:33
Husí prsa s podzimním ovocem
Přidáno 18. 9. 2024 12:00
Krůtí kousky podle asijské kuchyně
Přidáno 18. 9. 2024 07:50
Právě bylo uvařeno:
Bábovka se strouhanými jablky
evik_svistik uvařila před 1 hodinou
Tmavé raženky
Tonja uvařila před 1 hodinou
Losos téměř beze všeho
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Pikantní směs na topinky
bmwbmw1 uvařil před 2 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Bekkybek uvařila před 2 hodinami
Cheesecake
Jirina17 uvařila před 2 hodinami
Rychlé fazole
Slanky uvařila před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Hugicek uvařila před 5 hodinami
Camping salát
Astonka uvařila před 5 hodinami
Sirup z rýmovníku
Daniela69 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Horkovzdušná fritéza jako pomocník: Vybrat správný typ není složité. Stačí vědět, komu bude sloužit a co do ní přijde
Borůvkový kynutý koláč: Voní máslem a rumem, chutná fantasticky a připomene vám krásné letní dny
Fritelle di pasta: Smažená těstovinová hnízda jsou báječně křupavá, voní bylinkami a využijete v nich zbylé uvařené těstoviny
Další recepty
Suroviny: chobotnice, česnek, nať petrželová, pepř černý, citron, olej, pomeranče, citron
Chapadla chobotnice na česneku a citrusech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERP2K
0 názorů