Orientální kachna s dýní
Kousky pomalu pečené kachny skvěle ladí s pečenou dýní, která díky skořici krásně voní. Obojí podáváme zalité výraznou orientální zálivkou a posypané čerstvými bylinkami a sezamovými semínky.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 705 kJ / 169 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,02 g |
Tuky | 5,38 g |
Vláknina | 0,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 891 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 28,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachní čtvrtky osolíme z obou stran a poté je pečeme 2 hodiny při 180 °C. Občas je zkontrolujeme a odebereme přebytečný tuk. Částí tuku maso poléváme, jinak podléváme horkou vodou. Kachna je hotová, když jde maso snadno oddělit od kosti.
Krok 2: Dýni zbavíme semínek a rozkrájíme ji na měsíčky. V hmoždíři smísíme skořici a koriandrová semínka. Dýni osolíme a posypeme kořením. Pečeme 45 minut při 180 °C.
Krok 3: Mezitím připravíme orientální zálivku. Do misky nalijeme limetkovou šťávu a přidáme olivový olej ve stejném množství. Dále přidáme sezamový olej, sójovou omáčku a cukr.
Krok 4: Bílou část jarní cibulky nakrájíme na tenké proužky a dáme ji stranou. Zelenou část nakrájíme na jemné kousky a přidáme do zálivky. Pak nakrájíme koriandr najemno, od stonků zhruba do půlky listů. Tuto část opět přidáme do zálivky, druhou nakrájíme nahrubo a necháme stranou. Polovinu máty nakrájíme nadrobno a přidáme do zálivky. Zbytek nakrájíme nahrubo a dáme stranou. Vše pečlivě promícháme.
Krok 5: Z upečené kachny obereme maso. Dáme je na talíř, přelijeme trochou zálivky, přidáme pár kousků dýně a posypeme směsí zbylého koriandru, máty a bílé části cibulky.
Krok 6: Opět přelijeme zálivkou a podáváme posypané sezamovými semínky.
Zveřejněno 4. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Orientální kachna s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk82K
Moje poznámka
Orientální kachna s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk82K
Nejnovější recepty
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Přidáno před 7 hodinami
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 11 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 16 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Charlotta před 5 hodinami
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 6 hodinami
Fazolková omáčka
Sahula před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavlina.simr před 8 hodinami
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou
alcerm před 9 hodinami
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
mikii před 10 hodinami
Těsto na pizzu
zateckajosef6 před 10 hodinami
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 11 hodinami
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 11 hodinami
Tvarohová náplň
pavlina.simr před 12 hodinami
Suroviny:
dýně hokkaido,
semínka koriandru,
skořice,
sůl,
limetka,
olej olivový,
olej sezamový,
omáčka sojová,
cibulka jarní,
cukr,
koriandr čerstvý,
máta čerstvá,
semínka sezamová
Komentáře