Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uherská pomazánka

Pomazánka z uherského salámu je delikátní a výrazná směs, která spojuje bohatou chuť tradičního uherského salámu s jemností krémového základu. Výsledkem je lahodná kombinace, která se hodí na čerstvé pečivo, krekry nebo jako součást studeného pohoštění.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Noe_tvori Noe_tvori

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 806 kJ /
910 kcal
Bílkoviny49,67 g
Tuky75,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 301 mg
Sodík 2,00 g
Sůl4,70 g
Sacharidy7,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo vyndáme z lednice a necháme povolit. Mezitím nastrouháme uherský salám najemno. Krok 2: Máslo našleháme ručním šlehačem, dokud se nezvýší jeho objem a znatelně nezesvětlá. Krok 3: Poté k máslu přidáme pomazánkové máslo, sůl, pepř a opět pořádně prošleháme. Krok 4: Nakonec do připravené směsi přidáme nastrouhaný uherský salám a promícháme. Dochutíme a můžeme servírovat.

TIP: Pomazánky s uzeninou - rady a tipy

Zveřejněno 27. 8. 2024

Poznámka autorky Noe_tvori

Výborně pomazánka chutná na klasickém českém chlebíku ale dá se skvěle použít i na chlebíčky, chuťovky apod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uherská pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6L00

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uherská pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6L00

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
salám, máslo, pomazánkové máslo, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu