Medailonky s cuketovo-dýňovým zelím
Tento recept je lahodnou kombinaci šťavnatého masa a jemného, chutného zelí z cukety a dýně. Křehké medailonky se skvěle doplňují se svěží cuketou a jemnou sladkostí dýně. Pokrm je nejen plný chuti, ale také krásně barevný a výživný.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 973 kJ / 1 427 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 140,59 g |
Tuky | 60,19 g |
Vláknina | 27,85 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 669 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 72,36 g |
Postup přípravy
Maso 2x umeleme, osolíme, okořeníme, přidáme mouku, škrob a zamícháme. Pokud je maso příliš suché, můžeme přidat trochu vody a opět důkladně promícháme. Mokrýma rukama utvoříme malé nižší placičky, které krátce opečeme na sádle. Krok 2: Ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, vrátíme zpět medailonky, podlijeme a podusíme 15 minut. Do sosu přidáme bujónovou kostičku a povaříme. Krok 3: Zelí:
Dýni oloupeme, cuketu neloupeme, ale vybereme semena. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a dýni, osolíme, okmínujeme a dusíme do měkka. Na konec dochutíme solí, kmínem, octem, cukrem a vydusíme veškerou tekutinu.
Zveřejněno 28. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medailonky s cuketovo-dýňovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2jkg
Moje poznámka
Medailonky s cuketovo-dýňovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2jkg
Nejnovější recepty
Tvarohová buchta s rozinkami
Přidáno před 19 hodinami
Kostky z plece nebo krkovice v zeleninové omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Těstoviny linguine s kuřecím masem, pórkem a rajčaty
Přidáno 8. 11. 2024 20:44
Žampionová omáčka rychlá
Přidáno 8. 11. 2024 14:49
Bramborové „kotlety“
Přidáno 8. 11. 2024 12:00
Kuřecí kousky s fazolkami a paprikou v asijské omáčce
Přidáno 8. 11. 2024 10:40
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Britský král Eduard VII.: Syn královny Viktorie tak miloval jídlo, že požadoval hodinové přestávky v opeře, aby se najedl
Kysané zelí může vydržet i rok. Základem je správný výběr zelí, důsledná hygiena a důležitý fígl s vodou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nekynuté koláčky
Quincey před 1 hodinou
Gratinované mangoldové řapíky
Tonja před 9 hodinami
Tvarohová pomazánka s lahůdkovým droždím
Tonja před 10 hodinami
Zapečený květák s těstovinami a sýrem
rici.cochtan před 10 hodinami
Alpský knedlík
pincek před 11 hodinami
Bramborová pánev s brynzou a slaninou
Jan Nemec před 12 hodinami
Nastavovaná kaše, která nám chutná nejvíc
Hanina65 před 12 hodinami
Vláčná ořechovo-jablečná buchta
ANNA8 před 14 hodinami
Hruškové muffiny s kakaem
Iwana666 před 16 hodinami
Dýňový perník s rumovou polevou
Iwana666 před 16 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
mouka hladká,
škrob,
sůl,
koření,
kmín drcený,
bujón,
sádlo,
cuketa,
dýně hokkaido,
cibule,
sádlo,
sůl,
cukr,
ocet,
kmín celý
Komentáře (1)