Medailonky s cuketovo-dýňovým zelím
Tento recept je lahodnou kombinaci šťavnatého masa a jemného, chutného zelí z cukety a dýně. Křehké medailonky se skvěle doplňují se svěží cuketou a jemnou sladkostí dýně. Pokrm je nejen plný chuti, ale také krásně barevný a výživný.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 973 kJ / 1 427 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 140,59 g |
Tuky | 60,19 g |
Vláknina | 27,85 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 669 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 72,36 g |
Postup přípravy
Maso 2x umeleme, osolíme, okořeníme, přidáme mouku, škrob a zamícháme. Pokud je maso příliš suché, můžeme přidat trochu vody a opět důkladně promícháme. Mokrýma rukama utvoříme malé nižší placičky, které krátce opečeme na sádle. Krok 2: Ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, vrátíme zpět medailonky, podlijeme a podusíme 15 minut. Do sosu přidáme bujónovou kostičku a povaříme. Krok 3: Zelí:
Dýni oloupeme, cuketu neloupeme, ale vybereme semena. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a dýni, osolíme, okmínujeme a dusíme do měkka. Na konec dochutíme solí, kmínem, octem, cukrem a vydusíme veškerou tekutinu.
Zveřejněno 28. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medailonky s cuketovo-dýňovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2jkg
Moje poznámka
Medailonky s cuketovo-dýňovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2jkg
Nejnovější recepty
Pečená podzimní zelenina
Přidáno před 10 hodinami
Ďábelská kuřecí směs na bramboráčky
Přidáno před 12 hodinami
Omelety z cottage
Přidáno před 15 hodinami
Jesenický závitek z vepřové kýty
Přidáno před 21 hodinami
Plzeňský špíglák
Přidáno 12. 11. 2024 20:01
Kaštanová polévka
Přidáno 12. 11. 2024 20:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Otestovali jsme pražské cukrárny: Narazili jsme na famózní zákusek, super punčák i podnik, kde se dávno zastavil čas
Vítěz Peče celá země Vojtěch Vrtiška pokřtil svou kuchařku: Dojaly ho Mirka van Gils i Tereza Bebarová, překvapil dezertem
Zapražená kmínka s bramborem a klobásou: Výborná polévka našich babiček potěší chuťové pohárky, je snadná a rychlá
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Hanina65 před 7 hodinami
Langoše z jogurtu
Michaelka93 před 8 hodinami
Desetivteřinová majonéza
kozelmarek před 10 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Hanina65 před 11 hodinami
Doma sušený žitný kvásek
magdalenka před 11 hodinami
Paštika z jater a bůčku
Pepe1966 před 12 hodinami
Zapékaný květák
tamarit před 16 hodinami
Kuře pečené na soli
borovec před 18 hodinami
Čočková polévka
lunav1 před 18 hodinami
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
lunav1 před 18 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
mouka hladká,
škrob,
sůl,
koření,
kmín drcený,
bujón,
sádlo,
cuketa,
dýně hokkaido,
cibule,
sádlo,
sůl,
cukr,
ocet,
kmín celý
Komentáře (1)