Slzovka se zeleninovou směsí
Slzovka, jedna z nejstarších bezlepkových plodin je nedílnou součástí tradiční čínské medicíny. Je známá také jako Jobovy slzy nebo "bezlepkové kroupy". Je bohatá na bílkoviny, vlákninu a minerály, což z ní dělá ideální základ pro lehký, ale sytý pokrm.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 914 kJ / 1 414 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,00 g |
Tuky | 102,07 g |
Vláknina | 20,23 g |
Cholesterol | 175 mg |
Sodík | 1,89 g |
Sůl | 4,74 g |
Sacharidy | 63,31 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Neobsahuje lepek.
V oblasti původního výskytu se užívá v lidovém léčitelství jako prostředek proti vředům, apendicitidě, artritidě, průjmům, zánětům močového měchýře, otokům, proti horečce, zápalu průdušek a plic a proti střevním cizopasníkům. Zajímavé je použití proti různým druhům zhoubných nádorů; zjistilo se, že v semenech obsažený coixenolid má karcerostatické účinky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krabí salát s cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Lilek se žampiony, kukuřicí a fazolkami
Přidáno před 10 hodinami
Tvarohový dip k zelenině i masu
Přidáno 18. 9. 2024 12:33
Husí prsa s podzimním ovocem
Přidáno 18. 9. 2024 12:00
Krůtí kousky podle asijské kuchyně
Přidáno 18. 9. 2024 07:50
Podzimní chilli salát
Přidáno 17. 9. 2024 20:00
Právě bylo uvařeno:
Losos téměř beze všeho
Fitulka uvařila před 52 minutami
Pikantní směs na topinky
bmwbmw1 uvařil před 52 minutami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Bekkybek uvařila před 54 minutami
Cheesecake
Jirina17 uvařila před 1 hodinou
Rychlé fazole
Slanky uvařila před 2 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Hugicek uvařila před 3 hodinami
Camping salát
Astonka uvařila před 4 hodinami
Sirup z rýmovníku
Daniela69 uvařila před 4 hodinami
Nakládané pečené kapie
Edimka uvařila před 5 hodinami
Polévka z dýně hokkaido
IvanaMusilova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít zbylé knedlíky: Klasikou je osmažit s vejci, ale dobře poslouží i do salátů, karbanátků nebo nasladko
Časté chyby při krájení zeleniny: Pozor na používání tupého nože i malého prkénka
VIDEO: Otestovali jsme tři cenově příznivé pražské restaurace: Lákají na hlavní jídlo za 180 Kč i prvorepublikovou atmosféru
Další recepty
Suroviny: paprika čerstvá bílá, paprika, rajče, cibule, pórek, mrkev, cuketa, olej, pasírované rajčata, sýr gouda, pažitka, pepř mletý, sůl, koření gyros, koření na grilovanou zeleninu, bujón zeleninový, tymián, koření oregáno, pepř, koření nové koření
Slzovka se zeleninovou směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73A28
0 názorů