Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlovka s masem a špenátem

Tradiční jablečná žemlovka má své místo snad v každé kuchyni. Pokud jste však spíše na slaná jídla, neměli byste přehlédnout tuto slanou verzi žemlovky. Je s uzeným masem, na másle opečenými rohlíky, špenátem a sýrem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zdenkapolanska

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 558 kJ /
2 045 kcal
Bílkoviny126,53 g
Tuky110,69 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 1,40 g
Sodík 3,80 g
Sůl9,02 g
Sacharidy131,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky pokrájíme na kolečka, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme na plech s pečicím papírem. Plech vložíme do rozehřáté trouby a krátce opečeme, až jsou rohlíky křupavé. Necháme vychladnout. Krok 2: Mozzarellu pokrájíme na kousky a promícháme s omytým špenátem, pokrájeným uzeným a opečenými rohlíky. Vše rozprostřeme do menšího a máslem vymazaného pekáčku. Krok 3: Vejce rozšleháme ve smetaně, přidáme mléko, nastrouhaný sýr, sůl a pepř a vše nalijeme na rohlíkovou směs. Pečeme asi 20 minut při 180 °C.

TIP: Kdy vysévat špenát? Lze to na jaře i na podzim

Zveřejněno 3. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka s masem a špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w9P0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka s masem a špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w9P0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rohlík, maso uzené, špenát baby, vejce, mléko, smetana, máslo, sýr strouhaný, sýr mozzarella, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu