Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí švestková povidla

Závěr léta se nese zpravidla v duchu zpracovávání úrody a přípravě na zimu. Švestky právě dozrávají a je tedy čas z nich kromě jiného připravit také povidla. S kořením a kapkou rumu budou dělat parádu hlavně na buchtách a v koláčích.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min doba vaření je orientační a může se lišit

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava, doba vaření je orientační a může se lišit)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 675 kJ /
1 117 kcal
Bílkoviny1,16 g
Tuky0,08 g
Vláknina5,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy263,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Švestky umyjeme, vypeckujeme a semeleme v mlýnku na maso nebo je rozmixujeme. Vlijeme do širokého kastrolu a za stálého míchání přivedeme k varu. Krok 2: Vaříme 40 minut, pak přidáme cukr a koření a vaříme dál, než povidla dostatečně zhoustnou. Správná hustota znamená, že se za vařečkou začne tvořit brázdička. Krok 3: Vařící povidla vlijeme do vymytých a čistých sklenic, povrch pokapeme rumem a otřeme jim hrdla po plnění. Sklenice uzavřeme a uchováme v chladu.

TIP: Jak zahustit povidla, když je to potřeba

Zveřejněno 7. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí švestková povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNYE2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí švestková povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNYE2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
švestky, cukr, rum, koření

Přidat fotografie receptu