Pudinkáče
Jistě je potkáváte v pekárně, voní po celém okolí a lákají ke koupi. Ale víte, že si je můžete upéct i u vás doma? Pudinkáče jsou pletence z kynutého těsta, které po upečení stačí naplnit krémem z pudinku, třeba zrovna vanilkové příchutě.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde 16 kusů o délce 10 cm
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 336 kJ / 6 533 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,42 g |
Tuky | 397,67 g |
Vláknina | 14,71 g |
Cholesterol | 1,42 g |
Sodík | 955 mg |
Sůl | 2,31 g |
Sacharidy | 626,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme kvásek ze 2 lžiček cukru, trochy mléka mléka z odměřeného množství a droždí. Rozmícháme a necháme vzejít.
Krok 2: V míse smícháme mouku, špetku soli, cukr, žloutky, zbytek mléka, olej a vzešlý kvásek. Těsto necháme nakynout asi 1 hodinu, aby zdvojnásobilo objem.
Krok 3: Mezitím, co kyne těsto, připravíme pudink na náplň. Pudinky uvaříme klasicky v mléce s trochou cukru a vanilkovými cukry a necháme vychladnout. Po vychladnutí pak vyšleháme s máslem. Zatím dáme náplň odpočívat do lednice.
Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na kousky, z nichž vytvarujeme válečky o průměru asi 1 cm a dlouhé asi 20 cm. Ty přehneme na polovinu, tím vzniknou dva prameny, které upleteme a konec vsuneme dolů (skryjeme dospod). Takto nachystané pletence dáme na plech vystlaný pečicím papírem.
Krok 5: Na plechu je necháme ještě chvíli kynout, poté potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 200 °C přibližně 15 minut. Když vychladnou, rozkrojíme je, naplníme pudinkovým krémem a posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 8. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudinkáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VONVO
Moje poznámka
Pudinkáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VONVO
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné ořechy
Handour před 3 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 28 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 37 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 42 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 59 minutami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 59 minutami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Suroviny:
mléko,
olej,
žloutek,
mouka hladká,
cukr,
sůl,
droždí,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr vanilkový,
cukr,
máslo,
vejce,
cukr moučkový
Komentáře