Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny aglio e olio se sušenými rajčaty a zlatým sýrem

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 582 kJ /
2 768 kcal
Bílkoviny78,30 g
Tuky127,84 g
Vláknina19,70 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 663 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy318,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek nastrouháme a spolu s pokrájenou papričkou a cca lžící sekané petrželky ho smícháme s olejem. Směs přivedeme k varu a na velmi nízké teplotě ji 5 minut prohříváme.
Mezitím uvaříme těstoviny "na skus", scedíme a ihned je promícháme s horkým olejem. Přimícháme na proužky nakrájená rajčata, zbytek nasekané petrželky, dosolíme, dopepříme a servírujeme posypané strouhaným "zlatem".

Zveřejněno 3. 9. 2009

Poznámka autorky Eliza

Místo petrželky můžeme použít bazalku.

Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny aglio e olio se sušenými rajčaty a zlatým sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nr3p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny aglio e olio se sušenými rajčaty a zlatým sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nr3p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Výborný recept a také jsem použila parmezán nepravý :-D z Lidlu.

Rychlé, chutné a dobré jídlo.:-p Použila jsem taky parmazán a posílám bodík:yes:;-)

Elizo, včera uvařeno a velmi rodinou pochváleno:yes: Takže jsem rozhodně nedělala naposledy. Jen jsem udělala malou změnu - použila jsem parmezán, sobě jsem přidala černé olivy a místo petrželky provensálské koření. ;-)

No fotecku, to je trochu problem, bylo to tak rychle snezeny, ze jsem si na fotak ani nevzpomnela:-D ale priste se pokusim polepsit:-8

To jsi mě, Suzi, moc potěšila :-8:-) A příště fotečku, prosím...;-):-))

Vcera jsme meli tyhle uuuuuzasne testovinky (my meli spagety) k veceri a musim rict, ze jsou vazne moc moc dobre. Priste bych dala o trosku min oleje, ale jinak nemely chybu. Dokonce mi v nich nevadil ani ten cesnek, a to jsem dala 4 strouzky (jinak cesnek kvuli zaludecnim problemum nesnesu). A ta susena rajcatka v tom, hmmmm:-p:-p:-p Jeste ted se mi sbihaji sliny, kdyz si na to vzpomenu:-8 Priteli take moc chutnalo, takze budu varit casto, jsme holt testovinovi:-8
Eli, dekuji za perfektni recept a posilam oooobrovsky bod:yes:

Teda, Eli, polámu si jazyk, fakt:-)):-D:-))! Už se vidím, jak někomu povídám: Ty fakt super recept jsem viděla, jen nevím ten název nějak olioalio:-)) Moc hezké, blaťácké zlato, česnek, paprička, hmmm:-p:yes::yes:

Těstoviny můžu na jakýkoli způsob a tento se mi teda hodně líbí;-):yes:+ 1.

Tématické fráze:
testoviny alio olio, alio olio, špagety se sušenými rajčaty, špagety sušená rajčata, sušená rajčata recepty, těstoviny olio, sušená rajčata recept, špagety alio olio recept, aglio olio, aglio olio recept, špagety oglio, špagety se sušenými rajčaty a bazalkou, špagety a sušená rajčata, aglio oglio, alio aglio olio, recepty se sušenými rajčaty, recepty sušena rajčata, recepty špagety sušená rajčata, špagety oglio olio, tagliatelle aglio olio

Suroviny:
těstoviny, rajče sušené v oleji, petrželka, česnek, chilli paprika čerstvá, olej olivový, sýr blaťácké zlato, sůl, pepř černý

Přidat fotografie receptu