Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský toast s jablky

Víkend si zaslouží pomalé ráno, nikam nespěchat a ideálně si vychutnat snídani v posteli. A na tu si můžete připravit dokonalý francouzský toust. Provoněný skořicí, doplněný karamelizovaným jablkem a šlehačkou zpříjemní ráno všem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 362 kJ /
804 kcal
Bílkoviny20,88 g
Tuky49,86 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 624 mg
Sodík 234 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy63,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka nakrájíme na menší plátky. V kastrolku rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme tmavý cukr a trochu vody a necháme rozpustit. Krok 2: Přidáme nakrájená jablka a skořici, promícháme a necháme 10 minut povařit, až šťáva začne houstnout. Odstavíme. Krok 3: Vejce rozšleháme s mlékem a vanilkovým cukrem. Bagetu nakrájíme podélně na delší plátky, které namáčíme z obou stran ve vaječné směsi. Opečeme je na zbylém másle z obou stran dozlatova. Krok 4: Ihned je dáváme na talíře, naneseme na ně jablečnou směs i se šťávou a ozdobíme šlehačkou.

TIP: Vyzkoušejte italskou šlehačku

Zveřejněno 8. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský toast s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6W98

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský toast s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6W98

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
jablko, máslo, cukr hnědý, vejce, mléko, cukr vanilkový, bageta, šlehačka

Přidat fotografie receptu