Francouzský toast s jablky
Víkend si zaslouží pomalé ráno, nikam nespěchat a ideálně si vychutnat snídani v posteli. A na tu si můžete připravit dokonalý francouzský toust. Provoněný skořicí, doplněný karamelizovaným jablkem a šlehačkou zpříjemní ráno všem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 362 kJ / 804 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,88 g |
Tuky | 49,86 g |
Vláknina | 7,80 g |
Cholesterol | 624 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 63,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka nakrájíme na menší plátky. V kastrolku rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme tmavý cukr a trochu vody a necháme rozpustit.
Krok 2: Přidáme nakrájená jablka a skořici, promícháme a necháme 10 minut povařit, až šťáva začne houstnout. Odstavíme.
Krok 3: Vejce rozšleháme s mlékem a vanilkovým cukrem. Bagetu nakrájíme podélně na delší plátky, které namáčíme z obou stran ve vaječné směsi. Opečeme je na zbylém másle z obou stran dozlatova.
Krok 4: Ihned je dáváme na talíře, naneseme na ně jablečnou směs i se šťávou a ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 8. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzský toast s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6W98
Moje poznámka
Francouzský toast s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6W98
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 3 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 6 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 7 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medová srdíčka
FikAja před 52 minutami
Květáková fritáta
Wikki před 3 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 4 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 5 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 7 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 9 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 9 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 13 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 před 23 hodinami
Ovesné kuličky se sušeným ovocem
kucharka-snu 10. 12. 2024 20:00
Suroviny:
jablko,
máslo,
cukr hnědý,
vejce,
mléko,
cukr vanilkový,
bageta,
šlehačka
Komentáře