Noky s houbovým ragú
Domácí noky připravíme z vařených brambor a jednoduchým tahem je pomocí vidličky vytvarujeme. K nim se pak skvěle hodí jemná smetanová omáčka s kousky hub, která je dochucená vínem a bylinkami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 811 kJ / 911 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,16 g |
Tuky | 43,88 g |
Vláknina | 13,13 g |
Cholesterol | 755 mg |
Sodík | 353 mg |
Sůl | 0,76 g |
Sacharidy | 72,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme v celku, necháme je vychladnout a poté oloupeme a nastrouháme nahrubo. Následně je propasírujeme a smícháme s ostatními surovinami na hladké těsto. Mouku přisypeme dle potřeby.
Krok 2: Vidličku obalíme v mouce a pomocí hrotů tvarujeme noky. Ty pak vaříme 2-3 minuty v osolené vodě.
Krok 3: Ragú: na pánvi s máslem opečeme nadrobno nakrájenou cibuli s plátky česneku, přidáme tymián a nakrájenou slaninu.
Krok 4: Na pánev vsypeme houby, lehce je orestujeme a zalijeme vínem. Když se vyvaří alkohol, vmícháme hořčici, vývar, šťávu z citronu a smetanu. Necháme zredukovat a dochutíme solí s pepřem.
Zveřejněno 8. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Noky s houbovým ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBnYW
Moje poznámka
Noky s houbovým ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBnYW
Nejnovější recepty
Kohoutí prsa sous-vide se žampionovým ragú
Přidáno před 7 hodinami
Čokoládové muffiny s Nutellou
Přidáno před 7 hodinami
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Smažené žampiony, volská oka a ledový salát s kapií
Přidáno před 9 hodinami
Holandský řízek podle ČSN
Přidáno před 10 hodinami
Jižanské kuřecí paličky v kukuřičných lupíncích
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Připravili jsme máslový ležák jako z Harryho Pottera: Horký cider se šlehačkou a karamelem chutná překvapivě skvěle
Kuře na paprice i pro začátečníky: Šťavnaté a křehké maso s chutí papriky dokonale ladí s omáčkou ze smetany, hotové je za chvíli
Retro okénko: Kostkový cukr i barevný cukr bridž byly kdysi hity. Půlkilová krabice vyšla na 8 Kčs a děti z ní tajně ujídaly
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Neregistrovaný před 55 minutami
Kuře na paprice
Neregistrovaný před 2 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Neregistrovaný před 2 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Neregistrovaný před 3 hodinami
Kralik v italske omacce
Neregistrovaný před 3 hodinami
Čočka po indicku
Neregistrovaný před 3 hodinami
Těstoviny s cuketou
Neregistrovaný před 3 hodinami
Vepřové Hokkaidó
Neregistrovaný před 3 hodinami
Francouzský hruškový koláč
Neregistrovaný před 3 hodinami
Zapečené kuřecí medailonky
Neregistrovaný před 3 hodinami
Suroviny:
brambory,
vejce,
žloutek,
olej,
sůl,
mouka hrubá,
máslo,
cibule,
česnek,
tymián,
slanina anglická,
houby,
víno bílé,
hořčice dijonská,
vývar houbový,
citron,
smetana,
sůl,
pepř mletý
Komentáře