Noky s houbovým ragú
Domácí noky připravíme z vařených brambor a jednoduchým tahem je pomocí vidličky vytvarujeme. K nim se pak skvěle hodí jemná smetanová omáčka s kousky hub, která je dochucená vínem a bylinkami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 811 kJ / 911 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,16 g |
Tuky | 43,88 g |
Vláknina | 13,13 g |
Cholesterol | 755 mg |
Sodík | 353 mg |
Sůl | 0,76 g |
Sacharidy | 72,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme v celku, necháme je vychladnout a poté oloupeme a nastrouháme nahrubo. Následně je propasírujeme a smícháme s ostatními surovinami na hladké těsto. Mouku přisypeme dle potřeby.
Krok 2: Vidličku obalíme v mouce a pomocí hrotů tvarujeme noky. Ty pak vaříme 2-3 minuty v osolené vodě.
Krok 3: Ragú: na pánvi s máslem opečeme nadrobno nakrájenou cibuli s plátky česneku, přidáme tymián a nakrájenou slaninu.
Krok 4: Na pánev vsypeme houby, lehce je orestujeme a zalijeme vínem. Když se vyvaří alkohol, vmícháme hořčici, vývar, šťávu z citronu a smetanu. Necháme zredukovat a dochutíme solí s pepřem.
Zveřejněno 8. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Noky s houbovým ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBnYW
Moje poznámka
Noky s houbovým ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBnYW
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 5 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 19 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 21 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Francouzský bramborový salát
Přidáno 20. 12. 2024 12:00
Miniindiánky
Přidáno 20. 12. 2024 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 44 sekundami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 54 minutami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 4 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 4 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 15 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 20 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 20 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak před 23 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem
borovec 20. 12. 2024 12:06
Suroviny:
brambory,
vejce,
žloutek,
olej,
sůl,
mouka hrubá,
máslo,
cibule,
česnek,
tymián,
slanina anglická,
houby,
víno bílé,
hořčice dijonská,
vývar houbový,
citron,
smetana,
sůl,
pepř mletý
Komentáře