Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová ovesná kaše

Dýně jsou u nás spjaty zejména s koncem léta a počátkem podzimu. Na dokonalé dny babího léta se můžete naladit hned po ránu. Stačí si připravit na snídani tuto lahodnou ovesnou kaši s dýňovým pyré se špetkou skořice a vanilky.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 559 kJ /
612 kcal
Bílkoviny27,50 g
Tuky13,30 g
Vláknina10,70 g
Cholesterol 24 mg
Sodík 565 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy90,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni omyjeme, osušíme, vydlabeme a nakrájíme na měsíčky. Poté je vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C přibližně 30 minut do změknutí.  Krok 2: Po upečení necháme dýni krátce vychladnout a poté k ní přidáme perníkové koření, 2 lžíce vody a za pomoci ponorného mixéru rozmixujeme dohladka. Krok 3: Do hrnce se silnějším dnem vlijeme mléko a vodu, přidáme špetku soli, vanilku a ovesné vločky. Promícháme a za občasného míchání přivedeme k varu. Poté plamen stáhneme na střední stupeň a za stálého míchání dovaříme kaši do zhoustnutí. Krok 4: Kaši odstavíme z plotny, vmícháme do ní připravené dýňové pyré a podle chuti ji dosladíme medem. Kaši rozdělíme do misek, doplníme ovocem, oříšky či čokoládou.

TIP: Top 7: Oblíbené recepty s ovesnými vločkami

Zveřejněno 9. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová ovesná kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x9nk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová ovesná kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x9nk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
dýně hokkaido, koření do perníku, voda, vločky ovesné, mléko, vanilka, med, sůl, ovoce, oříšky, čokoláda

Přidat fotografie receptu