Kachní roláda s hruškami
Aromatické kachní maso výborně ladí se sladkou chutí ovoce. Osvědčenou klasikou je kombinace s hruškami. K dokonalosti ji v tomto receptu přivedeme přidáním kešu ořechů a sýra s modrou plísní.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 786 kJ / 905 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,27 g |
Tuky | 52,45 g |
Vláknina | 9,40 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 59,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kachny oddělíme v kloubu křídla. Kachnu otočíme prsy na prkénko a rozřízneme podél páteře. Malým ostrým nožem odřezáváme maso podél hrudníku. Na hrudi opatrně vyloupneme hrudní kost.
Krok 2: Kosti ze stehen protáhneme směrem do těla a maso oddělíme od kostí. Maso položíme kůží na prkénko, skrojíme prsa a překryjeme místa mezi stehny.
Krok 3: Maso položíme na pracovní plochu kůží dolů. Seřízneme ho na prsou a stehnech a doplníme tak, aby bylo po celé ploše rovnoměrně. Osolíme a opepříme.
Krok 4: Oloupané a jádřince zbavené hrušky nakrájíme na tenké plátky a poklademe jimi maso. Kešu ořechy nasekáme a promícháme s rozdroleným sýrem a vínem. Směsí potřeme hrušky. Roládu zabalíme a převážeme kuchyňským provázkem.
Krok 5: Troubu rozehřejeme na 170 °C. Roládu opečeme ze všech stran dozlatova a poté i s vypečeným tukem přesuneme do pekáče. Pečeme 50 minut. Poté roládu vyjmeme a necháme odpočinout nejméně 10 minut na prkénku.
Krok 6: Z pekáče slijeme tuk a výpek přelijeme do kastrolu. Povaříme, dokud se jeho množství nesníží asi o třetinu a omáčka se nespojí a nezhoustne. Roládu nakrájíme na plátky a podáváme přelitou výpekem s pečenými bramborami.
Zveřejněno 9. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní roláda s hruškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJkWD
Moje poznámka
Kachní roláda s hruškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJkWD
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 54 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
kachna,
sůl,
pepř mletý,
hruška,
oříšky kešu,
sýr,
víno bílé
Komentáře