Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová houbová polévka

V této jednoduché krémové polévce zjemněné smetanou skvěle vynikne chuť lesních hub a vůně tymiánu. Příprava je velmi snadná. Polévku můžeme podávat s opečenou bagetkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 709 kJ /
887 kcal
Bílkoviny27,71 g
Tuky62,79 g
Vláknina31,28 g
Cholesterol 141 mg
Sodík 159 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy37,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Olej a máslo rozpálíme v hrnci, osmahneme na plátky nakrájený česnek, přidáme nakrájený pórek, tymián a restujeme ho asi 5 minut. Krok 2: Pak přidáme houby, smažíme je také asi 5 minut, zaprášíme je moukou, zalijeme drůbežím vývarem a vaříme asi 20 minut. Krok 3: Polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu, ochutíme ji solí a pepřem a necháme přejít varem. Krok 4: Polévku podáváme s opečeným pečivem.

TIP: Další oblíbené houbové polévky

Zveřejněno 10. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová houbová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWOx5

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová houbová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWOx5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
houby lesní, olej, máslo, česnek, pórek, mouka hladká, vývar drůbeží, smetana, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu