Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové kari rizoto

Jednoduché a rychlé rizoto je stálicí snad v každé domácnosti. Vyzkoušejte kombinaci aromaticky výrazného kari koření s houbami a vínem. Výhodou je, že můžete použít i třeba zbylou rýži z předešlého dne.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Terdaaaa

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 608 kJ /
1 340 kcal
Bílkoviny33,42 g
Tuky23,88 g
Vláknina41,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 67 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy227,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci prohřejeme houby, přidáme k nim kmín a podlijeme asi 400 ml vody nebo bílého vína. Vaříme, dokud se téměř všechna tekutina nevyvaří. Krok 2: Přidáme rýži, všechno koření a necháme chvíli vařit, dokud se všechny ingredience nespojí a nevytvoří lepkavé rizoto. Krok 3: Směs stáhneme z ohně, chvilku ji necháme odstát a do ne úplně horké rýže vmícháme panenský olivový olej (nezničíme tak jeho kvalitu).

TIP: Jak dlouho vařit houby?

Zveřejněno 13. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové kari rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPm4R

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové kari rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPm4R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houby, rýže, voda, koření kari, zázvor sušený, kmín celý, sůl, olej olivový extra virgin

Přidat fotografie receptu