Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z červené pšenice

Teplý salát z červené pšenice s pečenou zeleninou zasytí a zahřeje. Navíc je lehký a plný vitamínů. Šťavnatá rajčátka a sladká dýně dodávají salátu výraznou chuť, kterou ještě posílíme výraznou balzamikovou redukcí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 890 kJ /
930 kcal
Bílkoviny37,01 g
Tuky24,87 g
Vláknina30,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy125,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pšenici propláchneme studenou vodou, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme asi 1 hodinu. Krok 2: Mezitím nakrájíme dýni na malé kousky, rajčátka na poloviny a oloupanou cibuli na klínky. Vše rozložíme na plech, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Pečeme při 190 °C doměkka. Krok 3: Uvařenou pšenici slijeme, přidáme k ní upečenou zeleninu, vše zakápneme balzamikovou redukcí, přidáme naklíčené fazole mungo a promícháme. Krok 4: Porce ozdobíme naklíčenou ředkví nebo řeřichou.

TIP: Další dýňová jídla

Zveřejněno 12. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z červené pšenice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERPEl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z červené pšenice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERPEl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pšenice, vývar zeleninový, dýně hokkaido, cibule, rajče cherry, olej olivový, sůl, pepř mletý, fazole, ředkev

Přidat fotografie receptu