Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šafránové kernotto s dýní

Toto výborné a lehké jídlo připravíme ze špaldových krup. Skvělou chuť mu dodává nasládlá máslová dýně, bílé víno a výrazný šafrán. Podáváme ho posypané čerstvou petrželkou a parmazánem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 907 kJ /
695 kcal
Bílkoviny18,52 g
Tuky61,00 g
Vláknina6,70 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 615 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy12,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou dýni, sůl, pepř a chvíli restujeme. Krok 2: Pak přidáme kernotto, vše promícháme, chvíli opékáme, vmícháme šafrán, zalijeme vínem, za stálého míchání necháme víno vsáknout a pak zalijeme drůbežím vývarem. Za občasného míchání necháme vařit asi 30 minut. Krok 3: Nakonec hotové jídlo posypeme čerstvou petrželkou a nastrouhaným parmazánem.

TIP: Další recepty z dýně

Zveřejněno 12. 9. 2024

Poznámka autora poslirecept

Kernotto kupuji v prodejnách se zdravou výživou, stojí pár korun.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šafránové kernotto s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWOl5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šafránové kernotto s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWOl5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej, cibule, dýně máslová, sůl, pepř mletý, šafrán, víno bílé, vývar drůbeží, petrželka hladkolistá, parmazán

Přidat fotografie receptu