Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená brokolice s česnekem a pomerančovou šťávou

Dodejte brokolici šmrnc trochu netradiční přípravou. Plátky brokolice stačí zapéct ochucené zajímavou směsí pomeranče, česneku a olivového oleje. Takto připravenou brokolici můžete podávat jako přílohu, nebo samostatně s rýží a sýrem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 204 kJ /
766 kcal
Bílkoviny46,28 g
Tuky34,52 g
Vláknina46,72 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,71 g
Sůl4,00 g
Sacharidy45,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brokolici rozebereme na větší růžičky, které propereme v teplé vodě a rozkrájíme je na ploché plátky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 2: Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky. Olivový olej promícháme s pomerančovou kůrou, solí, plátky česneku a směsí pokapeme brokolici. Krok 3: V troubě při 180 °C pečeme asi 25 minut. Po vyjmutí z trouby brokolici pokapeme pomerančovou šťávou a poprášíme pepřem. Krok 4: Podáváme jako přílohu k pečenému drůbežímu, případně mletému masu nebo samostatně s dušenou rýží a marinovaným tofu sýrem.

TIP: Co dobrého připravit z brokolice

Zveřejněno 13. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená brokolice s česnekem a pomerančovou šťávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDMvV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená brokolice s česnekem a pomerančovou šťávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDMvV

Marie

Suroviny:
brokolice, česnek, olej olivový, kůra pomerančová, sůl, pomeranče, pepř

Přidat fotografie receptu