Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitky z panenky ve slaninovém župánku

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 137 kJ /
750 kcal
Bílkoviny118,80 g
Tuky19,32 g
Vláknina11,20 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 246 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy24,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku odblaníme a podélným řezem z ní vytvoříme plát jako na roládu. Krok 2: Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a granulovaným česnekem a lehce potřenme olivovým olejem. Krok 3: Po vlákně odřezáváme proužky 2-3 cm široké. Ty položíme na plátky slaniny, doprostřed masa poklademe asi 3 kusy fazolek, zavineme a propíchneme párátkem. Krok 4: Závitky klademe do pekáčku, vytřeného olivovým olejem a volná místa vyplníme bramborami (větší je lépe předem povařit, malé se za půl hodiny žáru upečou). Krok 5: Česnek rozebereme na jednotlivé stroužky, ale neloupeme. Stroužky poházíme do volných místeček na plechu. Přidáme lístky čerstvé bazalky, vše posprejujeme nebo pocákáme olivovým olejem, posolíme a vložíme do trouby, rozpálené na 250°C. Krok 6: Pečeme 30-35 minut. Krok 7: Při konzumaci vymačkáváme obsah pečeného česneku na brambory.

Zveřejněno 3. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky z panenky ve slaninovém župánku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xv3P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky z panenky ve slaninovém župánku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xv3P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Hanicka:Panenku bych rozhodně nepekla půl hodiny, je to minutkové maso a na plný výkon (jak píše Eliza) by stačilo cca 15 minut.Slanina ji ochrání před vysušením, ale já bych pekla max na 200 dvacet minut a pak zkusila.Podle mě to bude bohatě stačit.
Nicméně každá trouba je jiná a máme jiné chutě:-K.

Dobry den,

neni potreba nejdrive maso osmazit na panvi aby se zatahlo?

A bude po pulhodince panenka mekka? Casto se mi stava, ze je gumova. Dekuji moc za radu.

:-O:yes::yes:

Jendo, děkuju za překrásné fotky :yes::-! a za pochvalu :-). Krůtí recept jistě nedegraduje. Já jsem právě měla panenku, ale pravda je, že stejně nebo alespoň podobně připravuji i kuřecí maso.
Ta poslední fotka :-D:-D je dokonalá, kuchaře potěší nejvíc...;-)

Eli, tak dnes jsem závitky připravil k obědu a všem moc chutnaly:-p:-p:-p. Použil jsem však místo panenky krůtí prso (bylo mi líto rozmrazovat panenku, když jsem měl koupené krůtí prso na zcela jiný recept; zbytek mám již naložený a uvařím zítra;-)). Doufám, že jsem tím tvůj recept "nedegradoval":-S:-8. Škoda, že už nemůžu dát dalšího bodíka:-(, tak pošlu aspoň nějakou fotku;-).

Elizo, jen jsem si přečetla název a hned jsem věděla, že je to Tvůj recept. ;-) Máš to :yes:+ :-))

No Elizo, ty dáváš zabrat mým chuťovým buňkám těmi recepty:-)..jeden lepší než druhý:yes:+ 6.

Další famózní recept a opět z jednoho pekáče - to nemá chybu!:-p Velké množství neloupeného česneku dávám do pekáče, když peču kuře a upečený má opravdu fantastickou chuť.;-) Nezbývá, než obodovat. A moc ráda:-!:yes:

Bibi, šťávička je fajn, taky ji mám ráda, ale tady jaksi není z čeho udělat. Uvidíš, že ti chybět nebude, suché to není - aspoň myslím...:-)

Jendo a Patricie :-), děkuju a vařte a foťte. Pochutnáte si a ještě uděláte radost kolegyni (mně :-) ).

Eli, vypadá to nádherně a to víš já+ masíčko, ale udělala bych k tomu šťávičku, aby to nebylo moc suché, máme rádi všechno šťavnaté;-)ovšem bodík letí i na sucho:yes:

Eli, ty dneska jedeš. Jedno jídlo hezčí než druhé. Panenka je u nás hodně oblíbená.No a fazolky. +:-)):yes:

Eli, tak panenku na rozdíl od růžičkové kapusty můžu kdykoliv:-p. Jak rafinovaně balíš panenku do do anglické:-), nevysuší se a krásně provoní anglickou. Mňam:-p:-p:-p. Pohled na takovéto fotky recept ještě umocní;-). :-!:-)):yes::yes::yes:

Eli:-)nejlepší zdířka na dobroty,je ta velká na mém obličeji:-p:-D:-D:-D

Eliz - do té žluté zdířky napravo a kousek vlevo dolů prosím :-D:-D:-p:yes:

A tak já bych, Mirečko, i poslala... Jen nevím, do které zdířky to nacpat...;-):-D Za bodík moc děkuju :-).

Elizo:-)jsi provokatérka;-).Taková dobrota a ty nepošleš kousek a nepošleš:-S;-):-D.Jsou tam samé dobré věci,tudíž to musí být i moc dobré:-p a tak ti za tu dobrotu a krásu na fotkách posílám první boďku:-)

Tématické fráze:
vepřová panenka se slaninou, vepřová panenka v alobalu se slaninou, vepřová panenka v župánku, vepřová panenka nejlepší recepty slanina, vepřová panenka s anglickou slaninou, krůtí panenka, zavitky z vepřove panenky, pečená panenka se slaninou, vepřová panenka obalená slaninou, závitek z panenky, krůtí panenka recept, vepřová panenka nejlepší recepty, panenka na fazolkach, panenka pečená ve slaninovém kabátku, vepřová panenka s anglickou, vepřová panenka pečená se slaninou, vepřová panenka se slaninou, recepty, vepřová panenka nejlepší recept, veprova panenka zavitky, vepřová panenka nejlepší recepty se slaninou

Suroviny:
panenka vepřová, brambory, slanina anglická, fazolky zelené, paprika sušená sladká, česnek granulovaný, česnek, olej olivový, bazalka čerstvá, pepř, sůl, párátka

Přidat fotografie receptu