Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový koláč s bílým mákem

Švestky s mákem jsou osvědčená klasika, kterou máme rádi. Tentokrát ale použijeme bílý mák, který koláč ozvláštní výraznou oříškovou chutí. Lahodnou chuť tvoří i skořice, kterou do makové náplně přidáme.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 16 porcí

16porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 271 kJ /
4 606 kcal
Bílkoviny106,46 g
Tuky192,75 g
Vláknina44,10 g
Cholesterol 708 mg
Sodík 633 mg
Sůl1,52 g
Sacharidy589,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Švestky vypeckujeme. Krok 2: Mouku promícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem a s droždím, přidáme žloutky, vychladlé máslo, vlažné mléko a špetku soli. Vypracujeme těsto a necháme asi 1 hodinu kynout. Pak ho rozdělíme na poloviny, vyválíme placky a vložíme je do 2 kulatých vymazaných forem. Krok 3: Mák umeleme, mléko svaříme s cukrem, přidáme mák, skořici a povaříme asi 5 minut. Necháme vychladnout. Krok 4: Na koláče rozložíme švestky a mezi ně nastříkáme zdobítkem makovou náplň. Pečeme při 180 °C dozlatova.

TIP: Další švestkové koláče

Zveřejněno 13. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč s bílým mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPmG6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč s bílým mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPmG6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, cukr vanilkový, droždí instantní, žloutek, máslo, mléko, sůl, mák bíly, mléko, cukr krupice, skořice, švestky, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu