Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Musaka s houbami a mletým masem

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 461 kJ /
2 500 kcal
Bílkoviny119,66 g
Tuky138,33 g
Vláknina42,82 g
Cholesterol 969 mg
Sodík 593 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy175,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Krok 2: Houby, lilek a cibuli nakrájíme na menší kostičky. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a necháme zesklovatět cibuli a pak na ní krátce podusíme houby. Krok 4: Nakonec přimícháme maso, osolíme, opepříme, přidáme tymián ,rozmarýn, šalvěj, ml. papriku, rajčatový protlak a dva prolisované česneky. Krok 5: Po 10 minutách podlijeme vývarem a necháme pod pokličkou vydusit. Krok 6: Lilek osolíme a opečeme na zbylém oleji. Krok 7: Zapékací mísu vymažeme tukem a potřeme zbývajícím prolisovaným česnekem. Krok 8: Na dno narovnáme vrstvu brambor, potom vrstvu houbovomasové směsi, vrstvu lilku a vše zakryjeme bramborami. Krok 9: Dáme do vyhřáté trouby na 200 st. asi na 45 minut. Krok 10: Jogurt promícháme s vejci a moukou a přelijeme předpečenou musaku a necháme ještě asi 15 minut zapékat.

Zveřejněno 4. 9. 2009

Poznámka autorky Jaruna18

Z.droj: Vaříme pro radost

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Musaka s houbami a mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zK32

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Musaka s houbami a mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zK32

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

tereza: To záleží na tom, jaký seženete. Když je zcela čerstvý a pevný, předem solit ho nemusíte ;-)

Dobrý den,
dnes mám v plánu musaku dělat a chci se zeptat jestli je potřeba ten lilek dopředu nasolit, aby pustil vodu a nebyl hořký. Nebo ho nechat jen tak a nakrájet? Děkuji :-)

Naprosto VINIKAJÍCÍ:yes:

Dnes jsem tento recept dělala k obědu.Musím jen pochválit.:yes::-p

Jaruno, moc hezký recept +:yes::yes::-))

Jaruš, také dělávám i když trochu jinak, ale je to hodně žravé:-!Dávám ti bodíka:yes:

Tak to jo! To se mi líbí:yes:+ 1.

Tématické fráze:
testovinova musaka, musaka s cuketou, těstoviny s mletým masem a houbami, cuketová musaka, musaka z mletého masa, musaka s lilkem, musaka s rýží, recept musaka bulharsko, řecká musaka s lilkem, musaka z mletého masa s houbami, musaka s květákem, zapečené brambory s mletým masem a houbami, musaka z hub, musaka s mletým masem a lilkem a brambory recept, těstovinové musaka, řecká musaka recept, musaka s mletým masem a brambory, mleté maso houby, recept musaka, musaka recept

Suroviny:
brambory, houby čerstvé, lilek, cibule, olej olivový, maso mleté, pepř, sůl, tymián, rozmarýn, šalvěj, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, vývar, jogurt bílý, vejce, mouka hladká, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu