Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křepelky sous - vide s pečenou zeleninou a jogurtovým dipem

Příprava sous - vide přidá pokrmu to „něco” navíc, co běžným pečením nedosáhnete. Maso není nikdy přesušené, chutě se propojí a koncentrují. Křepelka připravená tímto způsobem je skutečně lahodná - přímo jídlo králů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zuzi777a zuzi777a

Středně náročný

Doba přípravy 290 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 270 min

290 min (20 min příprava + 270 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 478 kJ /
592 kcal
Bílkoviny11,74 g
Tuky47,21 g
Vláknina9,21 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 489 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy26,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Křepelky osolíme a bohatě okořeníme. Prsa obalíme slaninou. Vložíme do varných sáčků. Zavakuujeme a ve vodní lázni při teplotě 59,5-61 °C připravujeme 3,5-4 hodiny Krok 2: Po uplynutí přípravy sous - vide křepelky vyjmeme z lázně. Buď zachladíme a skladujeme do dne přípravy jako polokonzervu v chladničce, nebo pokračujeme v receptu. Krok 3: Připravíme přílohovou zeleninu. Pokrájíme očištenou zeleninu na kousky o velikosti sousta, dobře promícháme s olejem a dáme péct na 1/2 hodiny do trouby vyhřáté na 190 °C. Nesolíme. Pečeme doměkka ve hmotě a křupava na povrchu. Krok 4: Na posledních 20 minut položíme na zeleninu křepelky a krátce zapečeme do barvy a křupavé kůže i slaniny. Krok 5: Připravíme dip. Smícháme jogurt s majonézou dohromady a dochutíme třeným česnekem, pepřem a solí. Krok 6: Těsně před podáváním okořeníme a osolíme zeleninu, položíme k ní křepelku, trochu dipu a podáváme.

TIP: Křepelky v naší kuchyni

Zveřejněno 14. 9. 2024

Poznámka autorky zuzi777a

Křepelky (i jiné maso) připravené sous-vide lze předpřipravit i týden před plánovanou konzumací.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křepelky sous - vide s pečenou zeleninou a jogurtovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpk4r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křepelky sous - vide s pečenou zeleninou a jogurtovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpk4r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Děkuji! Bylo to připraveno na oslavu 89.narozenin maminky. Výborné a opravdu zmizely rychlostí blesku!:-8

:-)<3:yes::yes: Nádhera - někdy bych chtěla ochutnat. :-K

Suroviny:
křepelky, slanina anglická, paprika sušená uzená, paprika sušená sladká, pepř mletý, kmín celý, zázvor mletý, rozmarýn sušený, tymián sušený, majoránka, česnek sušený, cibule sušená, sůl, mrkev, řepa červená, brambory, dýně, cuketa, celer, paprika, rajče, batáty, ratatouille, sůl, jogurt, majonéza, česnek, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu